Kamu-İş yöneticileri, Sendikanın yetkili olduğu Türk Ajansı Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret ederek Müdür Hüseyin Yalyalı’ya yeni görevinde başarılar dileyip üyelerinin sıkıntılarını aktardı.

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, TAK çalışanlarının yetkili sendikası olarak, TAK’taki çalışmaların, yasalar çerçevesinde sevgi saygı temel alınarak sürdürülmesi konusunda talepleri olduğunu belirtti.

Üyelerinin, Yalyalı’nın Müdür olarak atanmasıyla ortaya çıkan bazı sıkıntıları olduğunu dile getiren Dilek, “Üyelerimiz, bizi, sizin oluşturmaya çalıştığınız sistemin yaratacağı sıkıntılar konusunda uyardı” dedi.

Dilek, yeni düzenleme yapılırken TAK’taki sistemi bozmadan, tüm çalışanlarla istişare içerisinde atılacak adımlar sayesinde daha huzurlu bir ortamda çalışılacağına inandıklarını söyledi.

Dilek, Yalyalı’yı, çalışanların sesine kulak vermeye ve diyalog içerisinde TAK’ı daha güzele ve iyiye götürme için hep birlikte çalışmaya davet etti.

TAK’ın doğru ve şeffaf haberciliği ülkeye yansıtan vazgeçilmez ve çok önemli bir kuruluş olduğunu belirten Dilek, bunların devamı için işveren, personel ve sendikanın işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini kaydetti.
Dilek, Yalyalı’nın sözlü uygulamalarla başlatmış olduğu bazı girişimlerden üyelerinin rahatsız olduğunu, bölge muhabirlerinin merkeze getirilmesinden sıkıntı duyduklarını dile getirerek, çalışanların huzurunun kaçtığını söyledi.

Daha sağlıklı ve geniş düşünülerek değişiklik yapılmasını, editörlere amirlik yaptırılması ve editör ile amirler eşitmiş gibi nöbete konulması konusunda yasalar çerçevesinde hiyerarşik düzeni bozmadan birlik beraberlik içerisinde düzenleme yapılmasını talep eden Dilek, “Biz bunların yapılmaması noktasında sendika olarak gereken mücadeleyi çalışanlarımızla birlikte yapacağız” dedi.

Dilek, Yalyalı’yı, sağduyuya çağırarak birlik beraberlik içerisinde her türlü sorunu çözebilecek insanlar olduklarını belirtti.

YALYALI

TAK Müdürü Hüseyin Yalyalı ise, yasayı kalem kalem madde madde yazanın kendisi olduğunu, bu nedenle de neyin yasal neyin yasa dışı olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, “bu yasada 16 yıldır kadrolanmayan insanların kadrolanmasını sağlayan da benim” dedi.

Kimsenin ve hiçbir örgütün kendisine insanları yasa dışı uygulamalara tabi tutacağı ithamıyla yaklaşmaması gerektiğini belirten Yalyalı, elbette çalışanların güler yüzlü ve huzurlu olması gerektiğine kendisinin de inandığını ancak kendilerine yasanın emrettiği işi de yasalar çerçevesinde yapacağını söyledi.

Yalyalı, bu yasanın bir fiil tamamen uygulanması konusunda her zaman taraf olduğunu vurgulayarak, şu anda siyasi irade sayesinde Müdür olduğunu ve yasayı her şekilde en iyi şekilde uygulamak zorunda olduğunu kaydetti.

Editörlerin ve diğer konulardaki sorunların yasanın sadece bir kısmını okumakla alakalı olduğunu belirten Yalyalı, “Bu yasa herkese verilen görevi hukuk içerisinde yapıyor ve kimsenin yetki ve sorumluluklarını aşmadığı sürece yasa dışı bir emir verilmeyeceğinin taahhüdünü veriyorum” dedi.

Yalyalı, çalışanların haklarını korumak için kendisinin yasayı hazırlarken sabahlara kadar çalıştığını dile getirerek, sendika yetkililerinin duyumlardan kaynaklanan konularla ilgili ithamlarda bulunmasını da yadırgadığını söyledi.

Sorunların ne olduğunu her zaman tartışıp çözüm arayabileceklerini ifade eden Yalyalı, “Ama benden yasa dışı bir şey istenmesin, yapmayacağım. Yasayı da her maddesiyle uygulayacağım” dedi. Yalyalı, yasa dışı bir adım atması halinde sendika olarak gereğini yerine getirmenin görevleri olduğunu ancak bunun dışında kendisinden bir şey talep etmemelerini istedi.

Yalyalı, bölgelerin güçlendirilmesi ve merkezin yetkileri konusunda 4 yıldır neler yapıldığını da ayrıca konuşabileceklerini “Benim nerden geldiğimi bilen insanlar olarak, konuşmanızı, ‘gereğini yapacağız’ şeklinde bitirmenizi yadırgıyorum” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim