Kamu İşçileri Sendikası’ndan (Kamu-İş) bir heyet ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara Türk Metal Sendikası’nın düzenlediği “Kadın İşçileri Kurultayı” ile Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası’nın İstanbul’da düzenleyeceği etkinliklere katılacak.

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikanın KKTC’deki etkinlikleri çerçevesinde ülkedeki kadın üyelerine hediye dağıtacak ve Atatürk ve Zübeyde Hanım büstlerine günün anısına çelenk konulacak.

Yazılı açıklamasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesinden bahseden Dilek, İngiliz Dönemi’nde çalışanlar arasında kadın erkek ayrımı yapıldığını, ancak bugün kamu ve özel sektör çalışanlarının kadın-erkek ayrımı olmaksızın eşit muamele yapıldığını ifade etti.

Öte yandan Kıbrıs Türk Kadını’nın parlamentoda simgesel olarak temsil edildiğini belirten Dilek, bu durumun değişmesi için örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu anlattı.

Kıbrıs Türk kadınının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu kaydeden Dilek, bu kadar öneme haiz olan kadınların bütün dünyada olduğu gibi KKTC’de de şiddete maruz kaldığını belirtti.

Kamu- İş Genel Başkanı Sami Dilek, şiddet olaylarının yasal, cezai tedbirler ve eğitimler ile önlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk kadını ile dünya kadınlarını kutlayan Dilek, kadına şiddet uygulamalarının sona ermesi temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim