Kamu Hizmeti Komisyonu, Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği seçim yasaklarının uygulanması hususunda azami özen gösterileceğini, bu nedenle sınav yasakları dönemine denk gelen yabancı dil ve yeterlik sınavlarının iptal edildiğini açıkladı.

Kamu Hizmeti Komisyonu Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhuriyet Meclisi tarafından 28 Temmuz tarihinde yenilenmesine karar verilen Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin başlangıç gününün 1 Haziran, 2013 olduğunu 27 numaralı duyurusu ile açıkladığına dikkat çekildi.

Komisyonun, Yüksek Seçim Kurulu ve Başsavcılık ile yaptığı görüşmeler neticesinde, ilan edilmiş olan Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı ve Yeterlik Sınavlarını seçim yasakları sona erinceye kadar iptal ettiği kaydedilen açıklamada, “Seçim yasakları süresince bu sınavlar için yapılacak müracaatlar durdurulmuş olup, seçim yasakları sona erdiği tarihten itibaren müracaat kabul edilmeye devam edilecektir. Yeni sınav tarihleri belirlendikten sonra khk.kamunet.net adresli web sitemizden ve ayrıca basın yoluyla kamuoyunun bilgisine getirilecektir” denildi.

Komisyonca yapılan terfi sınavlarının da seçim yasakları sona erinceye kadar durdurulduğuna dikkat çekilerek, münhal ilan edilen terfi sınavları için müracaatların da durdurulduğu, seçim yasakları sona erdiği tarihten itibaren müracaat kabul edilmeye devam edileceği vurgulandı.

Açıklamada, “Kamu Hizmeti Komisyonu olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun ilgili duyuruda ilan ettiği tüm yasakların uygulanması hususunda azami özen gösterileceği kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur” denildi 
Editör: TE Bilisim