Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, MOBESE kısa adıyla bilinen Mobil Güvenlik Sistemi’nin KKTC’de de devreye girebilmesi için çalışmalar olduğunu açıkladı.

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı İlkay Diren ile YYK Koordinatörü Ferhat Atik’i kabul eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, uydu yayıncılığı ve e-devlet konularında açıklamalar yaptı.

“4 G FREKANSININ ÜLKEYE GETİRİLMESİ”

Kabuldeki konuşmasında, 4 G frekansının ülkeye getirilmesi için atılan adımlara işaret eden Taçoy, “Bu çalışma sadece bizimle ilgili değil, Güneyle de ilgilidir. Güneyle ilişkilerde bunların görüşmeleri yapılacak. İyi niyet esasıyla adım atma niyetindeyiz” dedi.

“ANKARA’YA KADAR FİBER OPTİKLE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Dünyada kullanılan 4 K’ya da işaret eden Bakan Hasan Taçoy, “Bu bizim de hayallerimizi süslemeye başladı. Hayalde kalmasın diye uydu yayıncılığında bir adım daha atmak istedik ve frekansları direk olarak boşalttık. Uyduyla iletişimin yerine buradan Ankara’ya kadar geniş bantla, fiber optikle gitmeyi düşünüyoruz. Bu projeyi Ankara ile esasa bağlanmak üzereyiz. Çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“E-DEVLET PROJESİ…”

Konuşmasında e-devlet çalışmalarına da değinen Bakan Taçoy, projenin birinci fazında kişilerin veri tabanının oluşturulduğunu anımsatarak, “Burada tek eksiğimiz kaldı, o da kendi içimizde alacağımız kararla Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin kurulmasıdır. Merkez kurulur kurulmaz İçişleri Bakanlığımız e- imzalı elektronik kimliklerin verilmesine geçecek” dedi.

“KKTC’DE MOBİL GÜVENLİK SİSTEMİ’NİN DEVREYE GİREBİLMESİ İÇİN”

E-devlet projesinde bir an önce ikinci faza geçilmesini istediklerini de vurgulayan Hasan Taçoy, bu fazda e-devletle ilgili maliye, sağlık ve eğitim gibi konular olduğunu söyledi.

Ankara’ya gerçekleştirdiği son ziyarete ve TC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmeye değinen Taçoy, KKTC’de mobil güvenlik sisteminin devreye girebilmesini sağlamak için e- devlet projesinin ikinci fazında tüm imkanları seferber etmeyi kararlaştırdıklarını açıkladı.

DİREN: “BİRLİKTE ÇALIŞMAYA VE DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

YYK Başkanı İlkay Diren de kabulde kısa bir konuşma yaparak, YKK’nın radyo ve televizyonların denetleme ve izin makamı olduğuna işaret etti, ziyaret amaçlarına değindi.

Sayısal yayıncılığa dönüşüm, 4 G ve YYK’nın çalışmaları konusunda Bakan Taçoy’a bilgi vereceklerini söyleyen Diren, Bakanlığın bu alandaki çalışmaları konusunda da bilgi edineceklerini kaydetti.

YYK Başkanı İlkay Diren, ülkedeki yayıncılığın gelişimine katkı koymak için birlikte çalışmaya ve desteğe ihtiyaçları olduğunu da belirtti. 
Editör: TE Bilisim