Kalyoncu, CTP Başkanlığı’na aday olur musunuz sorusuna da “durup dururken‘ben adayım’ diyecek birisi değilim. Eğer bir ihtiyaç varsa ve arkadaşlarda ‘sen aday olur musun’ derlerse aday olurum. Ama Ferdi Sabit Soyer ile herhalde karşı karşıya gelmeyiz. Ben aday olduğumda herhalde Ferdi Bey aday olmaz diye düşünüyorum”yanıtını verdi.

Siyasi partiler ve ülke gündemi başkent Lefkoşa’daki başkanlık seçimlerine odaklandı. Başkan adaylarının ve meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından ziyaretler ve çalışmalarda hız kazandı. Gündemdeki gelişmeleri Ada Haber’e değerlendiren CTP Milletvekili Ömer Kalyoncu, Ulusal Birlik Partisi’nin çeşitli seçim hilelerine başvurabileceğini söyledi.

“KÖYLERDEN BELEDİYEYE NÜFUS AKTARIYORLADI”

“Çoğu defa yapılan işlerden bir tanesi seçmen yığma işidir. Şimdi tek bir seçimdir, bütün beldelerden seçim olsa birbirini dengeler eksi artıyı götürürdü. Çünkü her yerleşim birimi beldelere bağlıdır. Ama şimdi tek bir yerde seçim olacağı için Ulusal Birlik Partisi’nin yeni numaraları gündeme gelebilir diye düşünüyorum. Geçmişte bu işi yapıyorlardı, köylerden belediye sınırları içerisine nüfus aktarıyorlardı” diyen Kalyoncu, Lefkoşa’yı böyle bir tehlikenin beklemekte olduğunu savundu.

DİKTATÖRLÜK İSTİYOR

UBP’nin adayı Sertoğlu’nu“diktatör” olarak adlandıran Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni adayları Sertoğlu da Cemal Bey’e benzeyen bir adam diye düşünüyorum. ‘Ben diktatörüm’ açıklamasıyaptı. Cemal Bey’de işe adam alırdı, adam atardı, ben seni işten attım derdi. O da diktatördü.”

KIBRIS SORUNU

Konuşmasında müzakere süreçlerine de atıfta bulunan Kalyoncu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun çözüm istemediğini savundu. “Sorunun esas sahibi sorunu çözmeme konusunda tavır takınıyor ve Türkiye Cumhuriyeti başbakanıSayın Tayyip Erdoğan diyor ki ‘ayağımıza takılan bu sorunu çözmemiz lazım.’ Durum bu… Çözme niyetinde değil”ifadesini kullanan Kalyoncu,Eroğlu’nun, ikinci CumhurbaşkanıDenktaş’ın mezarı başında “sana verdiğim sözü tutuyorum ve iki ayrı devlet üzerinden devam ediyorum”dediğini öne sürdü.

KARŞI KARŞIYA GELMEYİZ

Kalyoncu CTP’de Genel Başkanlığa aday olması ve bu adaylardan birinin de Ferdi Sabit Soyer olmasıdurumunda nasıl bir yol izleyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi:“Başkanlığa aday olmak sadece benim niyetime bağlı bir şey değil. Arkadaşlarında istemine bağlıdır. Durup dururken ben öyle bir ihtiyaç yoksa ‘ben adayım’ diyecek birisi değilim. Eğer bir ihtiyaç varsa ve arkadaşlarda ‘sen aday olur musun’derlerse aday olurum. Ama Ferdi Sabit Soyer ile herhalde karşıkarşıya gelmeyiz. Ben aday olduğumda herhalde Ferdi Bey aday olmaz diye düşünüyorum.”

(STAR KIBRIS)


Editör: TE Bilisim