Bloomberg HT Televizyonu’nda ünlü programcı Ali Çağatay’ın konuğu olan Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Gezi Park eylemlerinden KKTC’nin turizmine kadar muhtelif konular üzerine görüşlerini paylaştı…

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte programın konuğu olan Reha Arar, Kuzey Kıbrıs’ta kaliteli bir turizm yapılması gerektiğini belirterek, “Ulaşım sorunu çözülürse Kuzey Kıbrıs şahlanır” dedi…
Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile önceki gün Bloomberg HT Televizyonu’nunda Ana Haber programının konuğu oldu. Ünlü programcı Ali Çağatay’ın konuğu olan Arar ve Ulusoy, gezi parkı olaylarından Kuzey Kıbrıs’ın turizmine kadar bir çok konu hakkında görüşlerini belirttiler.

Günümüzde daha mantıklı ve ne istediğini bilen bir gençlik olduğunu belirten Başaran Ulusoy, Gezi Parkı’nın çiçeklerle bezenmiş bir botanik bahçesi olmasını bir çevreci olarak daha fazla arzu ettiğini söyledi. Gençlerin haklı taleplerinin bir uzlaşı içinde dinlenerek çözülmesi ve bu görüntülerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Bugün 5 bin kişilik bir gemi İstanbul’a yanaşmadı. Bu çok önemli, burada esnaf zarar ediyor. Yurt dışına çirkin görüntü vermemeliyiz. Polisimizin dikkatli olması gerekli. Siyasetçilerimiz ne söyleyeceklerini değil, ne söylemeyeceklerini hesap etmeliler. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.
“RAHA ARAR’I KUTLUYORUM”
Programın diğer konuğu Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ı, Kuzey Kıbrıs turizmine katkılarından dolayı kutlayan Ulusoy, “KKTC’ye bizim destek vermemiz lazım. Ben vatandaşlarıma hep şunu söylüyorum ‘Yurt dışına çıkmak istiyor musunuz? Evet çıkın ama, önce KKTC’ye gidin’ diyorum. Reha Arar’ı kutluyorum. Orada çok mücadele etmişler ve çok sıkıntılar çekmişlerdir. Ama KKTC’nin ekonomisine büyük katkıları olmuştur. Talih oyunları, yiyeceği içeceği, tarihiyle, folklörüyle başlı başına bir destinasyondur Kuzey Kıbrıs. Bir hava köprüsünün kurulması lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuda çalışma yapmasını arzu ederim. Rusya’dan Almanya’dan Alanya’ya gideni Antalya’ya gideni taksi uçaklar ile Kıbrıs’a getirmemiz, paket turlar yapmamız lazım. Biz Yunanistan’a paket tur yapıyoruz, Tunus’a paket tur yapıyoruz. Neden Kuzey Kıbrıs’a yapmayalım. Bunları konuşmamız lazım. Kuzey Kıbrıs’ın geleceği turizmdir” dedi.

“BAŞBAKAN’IN YAKLAŞIMI ÖNEMLİ”
Gezi Parkı ile başlayıp devam eden olaylarda Başbakan Erdoğan’ın yaklaşımının çok önemli olduğunu belirten Reha Arar ise, “Yolcu gemilerinin İstanbul’a yanaşmak yerine Selanik’e ya da Atina’ya yanaştığını görüyoruz. Türkiye olarak turizmden çok ciddi gelir alan ülkeyiz. Kıbrıs ise doğrudan doğruya turizmle yaşayan ve turizmle hayatını idame ettiren bir ülke. burada iki tane çok ciddi fark var. Sayın Ulusoy’un söylediği gibi biz imajımızı, turizmle ilgili olgumuzu zedelersek bunu düzeltmek yıllarımızı alır. Bunun ciddi misalleri var. Mısır’daki patlama olayı, oradaki turizmden beş yıl aldı. Dolayısı ile bu konuda bugünden itibaren çok hassas davranmamız lazım. Bunu biz turizmciler olarak her iki tarafa da söylüyoruz. Çünkü, bu ülkenin turizmden çok ciddi bir geliri var” dedi.

THY İZOLASYONU KIRABİLİR
Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası izolasyonların yanı sıra THY’nin bile izolasyon uyguladığını, bunun da çok acı olduğunu ifade eden Reha Arar, TÜRSAB Başkanı Ulusoy’un da dediği gibi Antalya’dan konabilecek taksi uçakların veya beş ülkeden konacak TOUCH TOWN uçakların bile izolasyonu delmeye yeterli olacağını söyledi.
KÖTÜ HABER ÇABUK YAYILIR
Türkiye’deki olaylar nedeniyle Antalya’da düzenlenen Dosso Dossi Fasihon Show’a katılmaktan vazgeçen ünlü top model Miranda Kerr’den örnek vererek nasıl bir önlem alınması gerektiğini soran programcı Ali Çağatay’a yanıt veren Reha Arar şöyle devam etti;
“İmajımızı bu şekilde bu tip olaylarla bozarsak, buna yapacak tek şey bunu sineye çekmek olur. Bugün bir manken gelmez, yarın bir sanatçı gelmez, öbür gün bir bilim adamı gelmez. Bir müddet sonrada bir devlet adamı seyahatini iptal eder. Bu çok ciddi yankı bulur. Daima kötü haber şerdir, çabuk yayılır. Yaptığınız iyi haberler yavaş yavaş duyulur. Kötü haberler dünya haberlerinin ilk sırasına girer. Dünya haberlerine bakıyorum, kaç gündür ilk sırada bu haberler.”

TÜRKİYE’NİN SÜBVANSİYONLARI ÖNEMLİ

Türk Hükümeti’nin Kuzey Kıbrıs’a yaptığı yatırımların önemine de değinen Reha Arar, bu yardımların her geçen gün arttığını, Türkiye Büyükelçiliği’nin öncülük ettiği turizm sübvansiyonlarıyla KKTC deki turizm rakamlarının çok ciddi şekilde yukarı çıktığını söyledi.
Programcı Ali Çağatay’ın KKTC uçuşlarıyla ilgili sorusuna yanıt veren Reha Arar, TÜRSAB Başkanı Ulusoy’un “Yatak kapasitesi önemli değil, devamlılık sağlayan, devamlı bir turizm anlayışı olması lazım” sözlerini de onaylayarak şöyle devam etti;
“Ulaşım sorunu çözüldüğünde Kuzey Kıbrıs turizmi şahlanır. Çünkü, bugün Akdeniz’de en korunmuş tarihiyle, doğasıyla, folkloruyla, gastronomisiyle, tek kalan ülkedir Kuzey Kıbrıs’tır. Bu çok enteresandır. Bugün bakın etrafınıza Kuzey Kıbrıs’ta gördüğünüz sahilleri hiçbir yerde göremezsiniz. Yok, kalmadı. Onun için bizim bu ülkeyi koruyarak, bu ülkeyi muhafaza ederek kaliteli turizmi getirmemiz lazım. Yani zengin turisti. Bizim, Merit Royal’de bugün yaptığımız kişi başına 210 metre alan düşen turizmi getirmemiz lazım.”

 
Editör: TE Bilisim