Gardiyanoğlu, hükümetin süreci sosyal medyadan gelen taleplerle yönetmeye çalıştığını ve yüzüne gözüne bulaştırdığını kaydetti.

Hükümeti sosyal medya hükümeti olmakla eleştiren Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu 'Hükümet 3 aylık pandemi sürecini sosyal medyadan gelen talepler doğrultusunda almış olduğu günübirlik kararlar ile  yönetmedi yüzüne gözüne bulaştırdı.' dedi.

SEÇİM İŞİ ÇIĞIRINDAN ÇIKARDI

Kıbrıs Manşet'e özel açıklamalarda bulunan Gardiyanoğlu, 'Tarihte görülmemeiş acemilikler ile aciz duruma düşmekten geri kalmayan hükümet, buna bir de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ekledi ve iş iyice çığırından çıktı' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı da eleştiren Gardiyanoğlu 'sayın Akıncı kendisine bir bilim kurulu kurdu, yandaş sivil toplum örgütlerini de yanına aldı. Başbakan da  geri kalmadı kendisine 1 değil 2 değil 3 değil sayısını ve isimlerini  kendinin bile bilmediği bilim kurullları kurdu   hatta bu bilim kurulllarından birine eşin dostun akrabaların tavsiyesi ile bir başkan atayıp kendi hükümetinin  sağlık bakanına direktif vermesini istedi ama olmadı sonu hüsran ile bitti' değerlendirmesinde bulundu.

TESTLERİ DOĞRU YORUMLAYAMADIK

KKTC'de yapılan Covid-19 test sayılarına ilişkin görüş bildiren Gardiyanoğlu,  'Aslında bu süreçte günlük  yapılan test sayısından daha önemlisi  yaptığımız testleri nasıl yorumladığımız ve kimlere test yaptığımız idi.Bu süreçte hem yetersiz test yaptık hem  de bilimsel olarak maalesef testleri doğru yorumlayamadık. Testler üzerindeki statükoyu kıramadık  devlet  farklı farklı test noktaları oluşturmalı ve buraları denetlemeliydi ancak olmadı.Sürekli birileri  bu süreçte kahraman olmak istedi. Pandemi sürecinin başından beri test sayıları, test kitleri ve test sonuçları   sürekli tartışıldı. ' dedi.

PANDEMİ HASTANESİ YAPMAK TARTIŞILIR

Bir türlü yapılamayan Pandemi hastanesi içinde bu konu 'hükümetin ayrı bir paranoyası oldu' diyen Gardiyanoğlu şöyle konuştu: ' Başbakan bile o kadar etkisi altına girmiş ki Pandemi kelimesini duyunca kırmızı görmüş bir boğa gibi herkese saldırmaya kalkıyor. Pandemi  hastanesinin yapımı gecikmedi aslında bu yönde siyasi irade ortaya konmadı yoksa kimse bunun maddi olanaksızlıklardan yapılamadığını iddia etmesin.Hükümet ve ilgili bakanlık pandemi hastanesi konusunda tam da başı kesilmiş tavuk misali bir oraya bir buraya gitti. Pandemi hastanesi yapmak aslında gereklimiydi bu da tartışılır bunun yerine devlet özel sağlık kuruluşlarını kiralama  veya satın alma yoluna çok daha kolay gidebilirdi ama bunun yerine biz  ne yaptık aylık kirası 45.000 Euro olan ve  Devlet Burhan Nalbantoğlu  Hastanesinin (DBNH)  %20 kapasitesine sahip özel   bir sağlık kuruluşunu aylığı 3.000.000 TL ye  kiraladık burayı DBNH yapmaya kalktık ve DBNH’de  karantina hastanesi bunu da tüm  karşı çıkmalara rağmen yaptık.Sonuç hüsran 1 ay sonra geride  soruşturmalar, usulsüz kullanılan devlete ait malzemeler  ve rant dağıtımı ile eski düzene dönüş yapıldı.Çok acıdır ki sağlık sistemimiz bırakın bir pandemiye hazır olmayı zaten günübirlik sağlık sorunlarını bile çözmekten uzak durumdadır ve yıllardır bu maalesef böyledir.O yüzdendir ki  her yıl sevklere milyonlar ödenmektedir.Hala daha olası bir   salgın durumuna  karşı hiçbir hazırlığımız yoktur aksini kimse iddia etmesin. '

HEKİMLERDEN FAYDALANAMADILAR

Pandemi sürecinde devleti, sosyal medyada cepheye gittiklerini  ilan eden kamu hekimlerinden bile yararlanamadığı için eleştiren Gardiyanoğlu, serbest çalışan hekimlerden de faydalanılamadığını söyledi.  Gardiyanoğlu şöyle konuştu:

'Bu süreçte tüm yükü  omuzlayan sınırlı sayıda  kamu hekimlerine   tüm Kıbrıs halkı minnettardır. Serbest çalışan hekimler bu süreçte değil tüm tarih  boyunca sistemin dışında tutulmaya çalışılmış 2. sınıf hekim muamelesi görmüşlerdir.Bizler sürecin başında Başbakanlıkta yapılan toplantılarda süreçte aktif görev almaya hazır olduğumuzu defalarca ifade etmemize rağmen maalesef bu gerçekleşmemiştir. 

YENİ HASTANE GÖRMEK BİZE NASİP OLMAZ

Yılan hikayesine dönen Lefkoşa Devlet Hastanesi yapımına başlanamamasına da değinen Gardiyanoğlu 'Lefkoşa Devlet Hastanesi yapımı da  bundan sonra  aynı Genel Sağlık Sigortasına geçilmesi gibi bir hurafe olmaktan öteye gidemeyecektir.Çünkü hastane projesi yapmak marifet değil bunu işletebilmek önemlidir.' dedi.

Gardiyanoğlu şöyle devam etti:

'Alın size Güzelyurt Hastanesi projesi atıl durumda.Niye? Sorumluları kim?  Projede ne yanlışlar var? Niye bitirilmiyor?Tüm bunların sorumlusu kim? Ve yeni bir mega rant dağıtma  projesi  yeni Girne Hastanesi  hayali.Bunların bittiğini görmek bizlere nasip olmayacaktır çünkü bitirilmelerine imkaan yoktur ancak bu kadar siyasi istikrarsızlığın olduğu nerede ise yılda 1 hükümetlerin değiştiği  bir yerde her türlü politik yalanda söylemek  mubah oluyor çünkü zaten sonunda ‘’Yapamadık Çünkü Hükümet Bitti’’ deyip topu taca atabiliyorsunuz.Yapılması gereken tek şey var acil olarak KKTC’ne ait  bir sağlık politikası oluşturmak ve bunun devamlılığını sağlamak ancak bu sağlık politikası sayesinde bu büyük projeler hayata geçer yoksa her  gelen sağlık bakanı yandaşlarına ihaleler dağıtmak, seçmenlerine MRI randevuları almak, parti taraftarlarını işe alarak  kısacık bakanlık ömrünü bitirerek gelecek seçimi garanti altına almak ile zamanını geçirecektir. '

Editör: TE Bilisim