Bugün saat 10.30’da Girne Belediyesi’nde gerçekleşen törende, yaklaşık 4 bin 500 TL’den oluşan bağış KADS Başkanı Stephen Everett tarafından SOS Gençlik Evi yetkilisi Taner Tözün ile KAR yönetim kurulu üyesi Margaret Ray’a takdim edilirken, Girne Belediyesi de her iki derneğe 500’er TL bağışta bulundu.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı konuşmada, İngilizlerden oluşan tiyatro ekibi KADS’in kent hayatına yaptığı katkılardan övgüyle bahsederek, bununla yetinmeyen ekibin yıl içerisinde sergilediği oyunlardan elde ettiği geliri SOS Gençlik Evi ile KAR’a bağışlamasının anlamlı olduğunu kaydetti.

KADS’in toplan 4 bin 500 TL’den oluşan bağışına belediyenin de her iki derneğe verilmek üzere 500’er TL ilave ettiğini belirten Aygın, bağışların cüzi miktarlarda olsa da anlamlı olduklarını vurguladı.

Yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılar nedeniyle AB’den sivil toplum örgütlerine yapılan katkılarda kısıntılar meydana geldiğini de belirten Sümer Aygın, bu durumu dikkate alan belediyenin örgütlerine katkı yapmaya başladığını söyledi.

KADS Başkanı Stefen Everett ise bağışın belediyenin ekibe sunduğu imkanlarla gerçekleştiğini belirterek, kendilerini son derece mutlu eden olayı sağlayan belediyeye teşekkürlerini sundu.

SOS Gençlik Evi Yetkilisi Taner Tözün ile KAR yönetim kurulu üyesi Margaret Ray de yaptıkları konuşmalarda belediye ile İngiliz tiyatro ekibi tarafından yapılan bağışlar için teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim