“One Billion Rising”etkinliğinin Türkiye kareografisi GAÜ Dans Akademisi tarafından hazırlanırken GAÜ bilim ve sanat kadrosu tarafından katılımcılara ücretsiz olarak dans eğitimiverilecek.
Kadın hakları yanında kadın sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla düzenlenecek etkinliğe Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Türkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsün ilk eğitim binasında bulunan GAÜ Dans Akademisi katlıyor.
Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Merkezi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin destek vereceği etkinlik “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” ve “Kadınlar Değil Beyinler Zayıf” sloganları ile düzenlenecek etkinlikte kadın sorunlarına ve cinsel istismara dikkat çekmek için dünya çapında aynı anda 1 milyar kadın dans edecek.
3,4 Milyar Kadın için 1 Milyar Kadın Dans Edecek
Türkiye ayağının İstanbul Beşiktaş meydanında 14 Şubat 2013 günü gerçekleşecek olan One Billion Rising hareketiyle tüm dünyada kadına uygulanan şiddet, istismar, cinsel ayrımın dans edilerek protesto edileceği etkinlik ile ilgili GAÜ Türkiye Genel Koordinatörü Hüseyin Ata önemli açıklamalarda bulundu.
Kadın hakları için dünya çapında aynı anda 1 milyar kadının dans etmesinin tarihteki en büyük kadın ayaklanması olduğuna işaret eden Ata, 14 Şubat günü One Billion Rising hareketiyle tüm dünyada kadına uygulanan şiddet, istismar, cinsel ayrım dans ederek protesto edileceğini belirterek global kadın hareketinde, GAÜ Dans Akademisinin sosyal sorumluluk üstlenmeye karar verdiğini ve V-DAY OneBillionRising Beşiktaş İlçesi etkinliğini Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademisinin üstlendiğini ifade etti.
“One Billon Dans Eğitimi GAÜ Tarafından Ücretsiz Verilecek”
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve KKTC’de de kadına uygulanan şiddet ve ayrımın olduğuna dikkat çeken Ata, yasa koyucuların kadın hakları ile ilgili düzenlemeler ve yasalar koymalarına ve uygulamalarına rağmen uygulamaların yavaş ilerlemesi yanında kadınların sosyal baskıdan çekinmesinden dolayı kadınların şiddet ve istismara maruz kaldığına vurgu yaparak açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Etkinliğin çok sayıda kadına ulaşması ve daha fazla ses getirmesi için Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademisi olarak el ele verdik ve “kadınların destekçisiyiz” dedik.
Bizimle birlikte olup destek vermek isteyen katılımcılar için etkinliğin gerçekleşeceği 14.02.2013 tarihine kadar Girne Amerikamn üniversitesi İstanbul Yerleşkesi Dans Akademisi eğitmenleri tarafından ücretsiz dans eğitimi verilecek. Eğitimlerden yararlanmak için Dansçı olmanız gerekmiyor , yaşınızın ya da fiziksel özelliklerinizin hiç bir önemi yok. Etkinlige özel ve herkesin yapabilecegi bir koreografi hazırladık.
Eğitimler GAÜ dans hocaları ve eğitmenleri tarafından hafta içi hergün 12:00-14:00; hafta sonu ise 15:00-18:00 saatleri arasında Beşiktaş Belediyesi’nin Fuaye Salonunda gerçekleştirilecek.”
One Billion Rising etkinliğine katılarak kadın sporunlarına dikkat çekmek ve kadınlara yönelik şiddet , ayrımcılık ve cinsel istismarı dünya çapında 1 milyar kadın ile birlikte aynı anda protesto etmek isteyen herkes etkinlik ve dans eğitimi için 0212 249 7882 – 444 44 55 no’lu telefonlar ile [email protected] posta adresine başvurabilecek.
Ayrıca etkinlik ile ilgili sosyal medya blogları www.facebook.com/ Onebillionrising Turkey ilehttps://twitter.com/1brturkeyadresleri üzerinden bilgi alınabilecek.

Editör: TE Bilisim