Ahmet İLKTAÇ/KIBRIS

Gazimağusa’da 2011 yılı Ekim ayında 11 yaşındaki küçük kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiği öne sürülerek polis tarafından tutuklanıp, mahkeme emri gereği yurt dışına çıkışı yasaklanan 23 yaşındaki Mustafa Can Gençalioğlu, mahkeme emrinin aksine izinsiz olarak bir yük gemisi ile yurt dışına çıkış yaptı.

Önceki gün ülkeye Ercan Havalimanı’ndan geri dönüş yapan zanlı, polis tarafından izinsiz çıkış yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak yeniden mahkeme huzurunda çıkarıldı.

Daha önceki teminat şartına uymayıp izinsiz olarak KKTC’den kaçan zanlı bu kez mahkemenin emrettiği diğer teminat şartlarının yanında 10 bin TL’lik nakdi teminat emrini yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi.
Zanlı ilerleyen günlerde teminat şartlarını yerine getirebilmesi durumunda yargılanacağı güne kadar serbest kalacak.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hasan Dağlı huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Özgüç’ü tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlının 2011 yılı Ekim ayında 13 yaşından küçük kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girme meselesi ile ilgili olarak mahkeme emri gereği yurt dışına çıkışının yasaklandığını söyledi.

Polis memuru zanlının bu emre rağmen plakası meçhul bir TIR’la Gazimağusa Limanı’ndan KKTC’den çıkış yaptığını kaydetti.

Zanlının önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye yeniden giriş yaptığını anlatan Hasan Özgüç, zanlının bir polis ekibince tespit edilerek gözaltına alındığını bildirdi.

Zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının son bulduğunu ifade eden Özgüç, mahkemeden KKTC vatandaşı olan zanlıyı uygun bir teminatla serbest bırakmasını talep etti.

Yargıç Hasan Dağlı zanlının 10 bin TL nakdi teminat yatırmasını emrederken, KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine 50’şer bin TL’lik nakdi teminat yatırması karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Dağlı, zanlının her türlü seyahat belgelerine el konularak yurt dışına çıkışını tekrardan yasakladı. 
Editör: TE Bilisim