Bakanlıktan verilen bilgiye göre kabulde, Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, Kar-İş’in taleplerini ve sorunlar ile ilgili bilgileri içeren mektubu Bakan Dürüst’e takdim etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst kabulde, Kar-İş yetkililerinin taleplerini haklı bulduklarını belirtti.

Dürüst, Kar-İş’in gerek sivil toplum örgütü gerekse ekonomik bir birlik olarak KKTC’de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Kar-İş’ten gelecek her türlü istek ve talepleri her zaman en üst düzeyde değerlendireceğiz” dedi.

“Ekmeğini taşımacılıkla kazanan herkesin haklarını korumak bugünün yöneticileri olarak bizlerin görevidir. Dolayısıyla, Kar-İş yetkililerinin tarafıma ilettikleri 5 maddelik taleplerini en üst düzeyde değerlendireceğiz” diyen Dürüst, “Turizm ve eğitim adası ülkemizin en önemli sektörlerinden birİsi olan taşımacılığın daha iyi noktalara getirilmesi zorunludur. Bu bilinçle, gerek hükümetimiz ve gerekse de Bakanlığımız, bu sektörün gelişmesi için sektör yetkilileri ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız” dedi.

TOPALOĞLU: “ KAÇAK TAŞIMACILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ ELZEM”

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu da yaptığı konuşmasında,  kaçak taşımacılığın önüne geçilmesinin elzem olduğunu, bunun yanında da sektörün geleceği açısından önemli olan bazı yasal düzenlemelerin ortaya konması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim