Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şubesi, Lefkoşa genelindeki çalışmalarını sürdürüyor. Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Veteriner Hekim Erkut Derviş Özgöray, şubelerin 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmaları ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Lefkoşa’daki tüm hanelere gidildi
Özgöray geçtiğimiz yıl, 7 yıl boyunca yapılmayan bir çalışmaya imza attıklarını belirterek belediye sınırları dahilindeki tüm evlerin içi ve dışının jel yöntemi ile ilaçlandığını söyledi. Hamamböceği ve fare mücadelesinde en etkin önlem olan jel uygulamasının olumlu sonuçlarını gördüklerini aktaran Özgöray, söz konusu çalışmanın 2015 yılında da devam edeceğini önemle vurguladı.

Şikayetlerin tamamına yakını çözümlendi
2014 yılı boyunca ilaçlama ile ilgili olarak Şubelerine ulaşan 5491 şikayetten, 5490 şikayeti çözümlediklerini kaydeden Özgöray, 552 çevre şikayetinin ise 547’sini sonuçlandırdıklarını söyledi.
Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şubesi tarafından 2014 yılı boyunca 700’ün üzerinde köpek ruhsatı çıkartıldığını kaydeden Özgöray, bunun yanı sıra sivrisinekle mücadele ile köpek gezdiren vatandaşlar için uyulması gerek kurallar ve çevre bilinci hakkında broşür hazırlandığını belirtti.

Dere ıslahına büyük önem
2013-2014 öğretim yılı boyunca Lefkoşa belediye sınırları içerisindeki tüm ilkokul ve ortaokullara yönelik “haşere ile mücadele yöntemleri “ konulu seminerler verildiğini de kaydeden Özgöray, kendisinin de Su, Çevre ve Tarım Kongresinde “Lefkoşa’da Çevre Kimyasalları ve Biyolojik Mücadele” konulu bir sunum yaptığını belirtti. Dumlupınar bölgesinde 1,5 km’lik bölgede dere ıslahı çalışması yapıldığını da kaydeden Özgöray, hayvan barınağı için arazi talebinin ilgili bakanlıklara aktarıldığını ifade etti.

Yoğun çalışmalar 2015’te de devam edecek
Özgöray şube olarak 2015’te de rutin çalışmalara devam edeceklerini ve belli konularda koydukları hedefi tutturmaya çalışacaklarını ifade etti. Entegre mücadele kampanyasına önem vereceklerini, haşare mücadelesini de aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Özgöray, lavra kontrolü ve ilaçlaması yanında göl, gölet ve bazı atıl kalan bodrum katlarının da ilaçlamasını yapacaklarını belirtti.
Özgöray, çağrılı sistem ile vatandaşarın belediyeye ilaçlama konusunda belirttikleri şikayetleri de 24 saat içinde çözmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kara sinek mücadelesi sürecek
Özellikle konteynerlerin yıkanması ve bu sayede kara sinek popülasyonunun azaltılması konusunda çalışma yürütecekleri bilgisini de veren Özgöray, konteyner yıkama aracı alınması halinde kara sinekle mücadelede önemli aşama kaydedebileceklerini, bunun %50 kara sinek azalması anlamına geldiğini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim