Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras arasında gerçekleşen görüşmede Kıbrıs sorununu da ele almalarını değerlendirerek, her iki liderin Kıbrıs sorununun çözümünü istediğini söylemelerinin çözüm için yeterli olmadığını, bunun için somut adımlara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri İzzet İzcan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan Başbakanları’nın Kıbrıs sorununun çözümüne dönük somut adım atmalarının şart olduğunu ifade ederek, Başbakan Erdoğan’ın “garantör ülke olarak çözüm sorumluluğumuzdur. Kıbrıs sorununu tarihe gömelim” dediğini anımsattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen İzcan şöyle dedi: “Erdoğan, somut adımlar atmalıdır. Garantörlük görevini yerine getirmek için bir an önce bir takvim çerçevesinde asker çekmeye başlamalı, nüfus aktarımına, sistemli asimilasyon politikalarına, ayrılıkçı politikalara son vermeli ve erken çözüm için samimi bir şekilde katkı koymalıdır.”

Açıklamasında müzakere sürecine de işaret eden İzzet İzcan sürecin biran önce yeniden başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçiminin gerçekleştiğini ve müzakerelerin yeniden başlaması için daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğini belirten İzzet İzcan, müzakere sürecine üzerinde anlaşmaya varılan konulara saygı göstererek bırakıldığı yerden yeniden başlanmasının şart olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim