Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde DAÜ–Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (KAM) Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Başkent Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi ile birlikte düzenlenecek sempozyumda 40 katılımcı 31 bildiri sunacak.

Sempozyumda sunulacak bildiriler toplumun aydınlatılması amacıyla İngilizce ve Türkçe dillerinde kitapçık olarak basılacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi (Ankara) tarafından iki yılda bir düzenlenen sempozyumun açılış töreni Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 16 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da yer alacak.

Sempozyumla ilgili olarak bugün DAÜ Tower Bar’da basın toplantısı düzenlendi.

DAÜ-KAM Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı, sempozyumun “Uluslararası Hukuk ve 1982 BM Deniz Hukuku Sözleşmesi Bağlamında Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Hakları” konusunda gerçekleştirileceğini belirterek DAÜ-KAM olarak amaçlarınn Kıbrıs ile ilgili her türlü araştırmayı desteklemek ve yürütmek olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ın coğrafi konum ve tarihinin her dönemde araştırma yapılabilecek stratejik öneme sahip olduğunu söyleyen Doratlı, sempozyumda tartışılacak konunun çok güncel olduğunu ve hidrokarbon çalışmalarına ışık tutacağına inandığını kaydetti.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray da toplantıda bir konuşma yaptı.

DAÜ-KAM Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan da, Kıbrıs konusunun uluslararası hukuk ile ilgili bir konu olduğuna değinerek sempozyumun konusunun birçok önemli soruna ışık tutacağına inandığını vurguladı.
Editör: TE Bilisim