KKTC’de temaslarda bulunan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Gazimağusa Yerleşkesi’ni ziyaret etti.

İtü Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, Karaca’ya bu ziyaretinde, İTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Tayfun Kındap ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Balıbey de eşlik etti. İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Gazimağusa Yerleşkesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mehmet Ali Karaca, yerleşkeyi gezdikten sonra İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya ile birlikte Lefkoşa’ya giderek Kuzey Kıbrıs’taki Sivil Toplum örgütleriyle buluştu.

İTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Tayfun Kındap, İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Göksenin İnalhan ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Balıbey’in de katıldığı toplantıya, Birçok Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Temsilcisi katıldı. Toplantı, İTÜ-KKTC Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, KKTC Turizm Planlama Dairesi Müdürü Bora Turgut Muslu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Esat Altay, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolleri Derneği Temsilcisi Kemal Aldağ, KKTC Meteoroloji Derneği Başkanı Enver Doygunel, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez, BİLTED Başkanı Prof. Dr. Huriye İCİL, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği KKTC Temsilcisi Okyay Sadıkoğlu katıldı.

İTÜ-KKTC Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, sivil toplum örgütleriyle fikir alışverişinde bulunularak gelecekte yapılabilecek işbirlikleriyle ilgili konular tartışıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Kuzey Kıbrıs’taki Sivil Toplum örgütlerinin fikirlerine çok önem verdiklerini belirtirken, KKTC’nin eğitim adası olma yolunda ilerlemesine katkı koyma amacıyla gerçekleştirilecek çalışmalarda, Sivil Toplum Örgütlerinin katkılarının İTÜ-KKTC için büyük bir anlam teşkil ettiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim