“Mehmet Akif Ersoy İstiklâl Marşı Okuma Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’de yer alan törene TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı milletvekilleri, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, Esnaf ve Zanaatkârlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu da katıldı.

PANEL DÜZENLENDİ


Ödül töreni öncesi Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler panelde ele alındı. Panele konuşmacı olarak şair-yazar Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu ve M. Akif Ersoy’un torunu Selma Argon katıldı.

Şahsuvaroğlu, Mehmet Akif’in şiirlerinden dizelere yer vererek yaşamı boyunca toplumsal olayları, savaşları, direnişi, yoksulluğu, Allah ve peygamber sevgisini nasıl ele aldığını açıklarken, Selma Argon da Mehmet Akif’in bir baba ve dede olarak nasıl yaşam sürdüğünü anlattı.

ARINÇ: “TORUNUMA İSMİNİ VERDİM”


TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ödül töreninde yaptığı konuşmada Akif’in isminin her yerde saygı, hürmet ve coşkuyla anılması gerektiğini, istiklâl ve bağımsızlık mücadelesinin bir kahramanı olduğunu söyledi.

Arınç, Mehmet Akif Ersoy’a duyduğu hayranlığın bir sonucu olarak torununa “Mehmet Akif” ismini verdiğini de anlatarak, Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde de Mehmet Akif’i tanıtmak, daha görünür hale getirmek için çalıştığını söyledi.

Meclisin 1. döneminde Burdur’dan milletvekili olan Ersoy’un adının Burdur’daki bir üniversiteye verildiğini de kaydeden Arınç, isminin bir ilim yuvasında yaşatılmasının önemli olduğunu kaydetti.

“EN BÜYÜK DÜŞMANI ETNİK MİLLİYETÇİLİK VE IRKÇILIKTI”

İstiklâl Marşı’nın yazılmasında para ödülü konmasına tepki gösteren ve yarışmada birinci gelip aldığı parayı yetimlere dağıtan M. Akif Ersoy’un bugün adeta unutturulmak istendiğini kaydeden Arınç, Akif’in en büyük düşmanının etnik milliyetçilik ve ırkçılık olduğunu söyledi.

Arınç, Türkiye’deki Türklerin Kıbrıs Türkleriyle aynı toprakların, aynı coğrafyanın, aynı kültürün ve aynı imanın çocukları olarak aynı marşı söylediklerini vurgulayarak, marş okuma yarışmasının düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti; aileleri tebrik ederek, öğrencilerin başarısının devamını diledi.

ÖDÜLLER

Yarışmada 1’inciliği, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Hasret Korkmazer, 2’nciliği Türk Maarif Koleji’nden Buse Yurttutan, 3’üncülüğü 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nden Tülay Zeyin, 4’üncülüğü Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Elvin Yalçınkaya, 5’inciliği Erenköy Lisesi’nden Aleyna Dilmaç, 6’ncılığı Bekirpaşa Lisesi’nden Melahat Telli elde etti.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ersoy’un torunu Selma Argon, Esnaf ve Zanaatkârlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel ve Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter tarafından verildi.

Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi ve tören sonunda toplu anı fotoğrafı çektirildi. 
Editör: TE Bilisim