Tanıtım etkinliğine, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Aynev Kocadal, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, Klinik Psikolog Dr. Eril Afşaroğlu Eren, Psikolog Evren Celal katıldı.

Kanser hastalığıyla mücadelesini, ailesi ve yakınlarının yaşadıklarını anlatan Kocadal’ın kitabında ayrıca uzmanların verdiği bilgiler yer alıyor. Kitabın tüm geliri Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlanacak.

KOCAİSMAİL: “BU KİTAP BİR İLK”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, kanser hastalarının yaşadıklarını anlattıkları kitapların Avrupa’da yaygın olduğunu ancak KKTC’de görülmediğini kaydetti. Aynev Kocadal’ın kitabının bir ilk olduğunu söyleyen Kocaismail, kitabın kanser hastalarının yaşadıklarına, sorunlarını nasıl aştıklarına ışık tuttuğunu ifade etti.

Kitapta kanser hastalarının ailelerinin ve dostlarının da yaşadıklarının anlatıldığını, uzmanların verdiği bilgilerle eğitici ve öğretici bir niteliği olduğunu dile getiren Kocaismail, Kocadal ve kitaba katkı koyanlara teşekkür etti.

KOCADAL: “KANSERİ TABU OLMAKTAN ÇIKARMAYI AMAÇLADIM”

“İşte Hayat” kitabının yazarı Aynev Kocadal, kanseri tabu olmaktan çıkarmayı amaçladığını, hastalığın korkmadan da atlatılabileceğini anlatarak farkındalık yaratmak istediğini söyledi.

Kitapta yaşadıklarını anlattığını belirten Kocadal, Kocaismail ve Eren’e teşekkür etti.

EREN: “KANSER TABU OLMAMALI”

Klinik Psikolog Dr. Eril Afşaroğlu Eren de “Yaşadıklarını yalın, içten ve samimi bir dille bizimle paylaşan Kocadal’ı kutlamak isterim” dedi.

Eren, kanserin tabu olarak görülmesinin, bilinç düzeyini artırmayı zorlaştırdığını söyledi.

CELAL: “PSİKOONKOLOJİYİ TANITMAK İSTEDİM”

Psikolog Evren Celal, “İşte Hayat” kitabını yazan Kocadal’ı kutlayarak, kitapta yer alan yazısında psikoonkolojiyi tanıttığını kaydetti.

ÇAĞLAR: “KİTAPTA BANA DA YER VERİLDİĞİ İÇİN MUTLUYUM”

Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar da Kocadal’ı tebrik ederek, “Güzel bir amaca hizmet eden bu kitapta bana da yer verildiği için mutluyum” dedi. Çağlar, kitapta yaşanmış bir hikayenin ardından uzmanların verdiği mesaj ve bilgilerin olduğu bölümün yer aldığını söyleyerek, “Kitap her yönüyle topluma örnek. Kocadal’ı kutluyorum” dedi.

Tanıtımın sonunda, Kocaismail, Kocadal’a çiçek ve hediye sundu.

Editör: TE Bilisim