. Kent genelinde şiddetli şekilde hissedilen sarsıntı sonrası 4.1 ve 4.0 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. Uzmanlar vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyarıyor. İstanbul Valiliği de okulların tatil edildiğini duyurdu. Köprülerde trafik yoğunluğu var...

 İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre saat 13.59'daki depremin derinliği 6.99 kilometre olarak kaydedildi. İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu.

İlk belirlemelere göre depremde can kaybı yok. Şirinevler'de yan yatan bir bina tahliye edilirken, Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştu. E-5'in hemen yanındaki Avcılar Merkez Camii'nin de bir minaresi yıkıldı.

Silivri Devlet Hastanesi de binada oluşan çatlaklar nedeniyle, tahliye edildi. AFAD'den yapılan açıklamaya göre; 4 ilden 80 kurtarma uzmanı İstanbul'a sevk edildi.

OKULLAR TATİL, TRAFİK YOĞUN

Sarsıntı sonrası kentteki bazı okullar boşaltıldı. Ardından İstanbul Valiliği, kent genelinde bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu. Birçok işyerinde de çalışanlara izin verilince İstanbul trafiğinde de yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Avrupa-Asya köprü geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu.

ARTÇI SARSINTILAR

Bölgede artçı sarsıntılar da devam ediyor. Depremin ardından en büyükleri 4.1 ve 4.0 olan 15 artçı sarsıntı yaşandı.HABERE GİT

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden depreme ilişkin açıklamada, "Deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" denildi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından bir açıklama yaptı: "Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil." 

"BİR VATANDAŞIN BACAĞI KIRILDI"

Turan Hançerli Avcılar Belediye Başkanı da ilçede bir caminin minaresinin yıkıldığını başka hasar olmadığını söyledi. Hançerli, "Can kaybı yok ancak panikle ikinci kattan atlayan bir vatandaşımızın bacağı kırıldı" dedi.

Editör: TE Bilisim