The Washington Times ile Jerusalem Post gazetelerinde yayımlanan haberde, KKTC dışında bölgede İsraillilere düşmanlık hissetmeyen ve pahalı olmayan tatil yerlerinin çok olmadığı, dolayısıyla İsrail hükümetinin KKTC’ye direkt uçuşları gündeme alması gerektiği belirtildi.

Rachel Avraham imzalı haberde, KKTC’nin; mütevazi bir bütçeyle tatil yapılabilecek, İsraillilerin İsrail kimlikleriyle hoş karşılanabileceği bir yer olduğu, dolayısıyla doğrudan uçuşların olması gereken bir ülke olduğu vurgulandı.

İrsalliler için, coğrafik olarak yakın, pahalı olmayan ve İsraillilere karşı düşmanlık hissetmeyen tatil ülkelerinin sayısının çok az olduğu kaydedilen haberde, Mısır ve Ürdün’deki olaylardan sonra söz konusu ülkelerin İsraillilere önerilmediği, bölgedeki diğer ülkelerin ise diplomatik ilişki bulunmamasından dolayı seçenekler arasında dahi yer almadığı ifade edildi.

YUNANİSTAN’DA ALTIN ŞAFAK...

Yunanistan’ın coğrafik olarak çok uzak olmamasına rağmen şoven bir örgüt olan Altın Şafak’ın günden güne büyümesinin Yahudilerin tatil yapması için müsait bir yer olmaktan uzak olduğu kaydedilen haberde, İsrailliler için pahalı bir döviz birimi olan Euro’nun Yunanistan’da da anapara birimi olarak kullanılmasından dolayı da bu ülkenin tercih edilmediği ifade edildi.

Güney Kıbrıs’ın ise, İsrailliler için tehlikeli olmamasına rağmen, çok pahalı olması nedeniyle tercih edilen bir tatil ülkesi olmadığı belirtilen haberde, KKTC’nin tarihi yapıları, harabeleri, denizi, otel fiyatları ve doğrudan uçuş olmamasına rağmen uçak fiyatlarıyla daha uygun bir tatil ülkesi olduğu vurgulandı.

Haberde, KKTC insanının Yahudilere karşı düşmanlık hissetmeyen bir halk olduğu, ülkedeki siyasi yapının ise liberal ve demokratik olduğu kaydedildi.

İSRAİL HÜKÜMETİNE “DOĞRUDAN UÇUŞ BAŞLATIN” ÇAĞRISI...

KKTC’nin İsrail’e coğrafik olarak yakın olmasına rağmen uçakla gidebilmek için önce İstanbul’a uçulması gerektiği kaydedilen haberde, İsraillilerin genelinin, yakın bir yer olan KKTC’ye gitmek için saatlerce uçak yolculuğu yapmak istemediği belirtildi ve İsrail hükümetine şu çağrı yapıldı:

“Bu nedenle İsrail hükümeti, ciddi bir şekilde Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuş başlatmayı düşünmeli… İsrail hükümetinin Kıbrıs’la ilgili siyasi hesapları, İsraillilerin bu güzel fırsattan yararlanmasına engel teşkil etmemelidir.” 
Editör: TE Bilisim