Törene, UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ile Zorlu Töre, bazı dernek başkan ve temsilcileri ile Kotak’ın arkadaşları ve ailesi katıldı.

Çelenklerin konulması ve saygı duruşuyla başlayan törende, sırasıyla, Özel Tahsin, Lütfi Özter, Hasan Erhan, BRT Müdürü Meryem Çavuşoğlu, Ersin Tatar, eski bakan ve milletvekili Nazif Borman, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Okyay Sadıkoğlu, Kotak’ın oğlu Serhat Kotak birer konuşma yaptı.

ÖZEL TAHSİN

Törende ilk konuşmayı yapan Özel Tahsin, Kotak’la 1972’de tanıştıklarını ve ölene kadar hiç ayrılmadan birlikte çalışarak iyi ve güzeli aradıklarını söyledi.

Kotak’ın Kıbrıs Türk halkına bıraktığı kalıcı eserleriyle yeri doldurulamaz bir kişi olduğunu belirten Tahsin, Kotak’ın uzun vadeli planları ve hayata geçirip günümüze taşınan projeleriyle ilgili bilgi verdi.

LÜTFİ ÖZTER

Lütfi Özter de, aradan geçen yıllara rağmen Kotak’ın yokluğunun kendisine acı verdiğini ifade ederek, ülkede sendikacılık, kooperatifçilik deyince ilk akla gelen isimin İsmet Kotak olduğunu söyledi.

İlk sendikalar yasası ve sosyal sigortalar yasasının da Kotak tarafından hazırlandığını hatırlatan Özter, bu yasaların hazırlanma sürecini anlatarak, bunların ülke tarihinde titizlikle hazırlanan yasalara örnek teşkil ettiğini belirtti.

HASAN ERHAN

Hasan Erhan ise, Kotak’ın 30 yıllık meslek hayatında hiç tatil yapmadığını kaydederek, Kotak’ın, yılmaz, çalışkan, iş bitirici bir kişi olduğunu vurguladı.

Kotak’ın çalışma sistemiyle ilgili detaylı bilgi veren Erhan, Kotak’ın tüm çalışma arkadaşlarıyla dostluk içinde bir ilişkisi olduğunu söyledi. Erhan, İsmet Kotak ismi verilen yeri de farklı sebeplerle çok isabetli bulduğunu dile getirdi.

MERYEM ÇAVUŞOĞLU

BRT Müdürü Meryem Çavuşoğlu ise, BRT Müdürlüğü de yapan İsmet Kotak’la birlikte çalışma imkanı bulamadığını ancak birlikte çalışan herkesten güzel şeyler dinlediğini belirtti.

Çavuşoğlu,  Kotak’ın izlediği yolda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

ERSİN TATAR

UBP milletvekili Ersin Tatar ise, İsmet Kotak’ı babasının arkadaşı olması nedeniyle küçük yaşlarda tanıdığını ve hayatının farklı dönemlerinde fikirleriyle hayatına katkı koyduğunu söyledi.

Kotak için ‘Kıbrıslı Türkler arasında tanıdığım en enerjik insandı’ ifadesini kullanan Tatar, “rahmetli bu enerjisini bana da aşıladı” dedi.

NAZİF BORMAN

Nazif Borman da, İsmet Kotak ile dostluklarını anlatarak, üniversite yıllarında Kıbrıs’ı anlatmak, sonrasında da Kıbrıs Türkü’nün haklarını alması için yaptıkları çalışmaları dile getirdi.

Borman, genç nesillerin de Kotak’ı ve verdiği mücadeleyi bilmesi gerektiğini belirtti.

ZORLU TÖRE

UBP Milletvekili Zorlu Töre de, Kotak’ın, tanıma fırsatı bulduğu “bilge bir lider” olduğunu belirterek, kendilerinin, örnek alabilecekleri çok kişiye sahip şanslı bir nesil olduğunu söyledi.

Bugünlere kolay gelinmediğini yeni nesillere de anlatmak, öğretmek gerektiğini dile getiren Töre, “bizlere bu günleri kimsenin ikram etmediğini sonraki nesiller de bilmeli” dedi.

OKYAY SADIKOĞLU

Okyay Sadıkoğlu da, babasının her ölüm yıldönümünde çok güzel şeyler anlatan İsmet Kotak’a hissettiği vefadan dolayı konuşmak istediğini belirterek, törenin daha kalabalık olması gerektiğini söyledi.

İsmet Kotak’ın bir “maraton koşucusu” olduğunu belirten Sadıkoğlu, “sinerjisi, enerjisi ve bilgeliğiyle rahmet ve hasretle anılan bir lider olduğunu” vurguladı.

SERHAT KOTAK

İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak ise, babasının bu sıcak havada saatlerce anlatılanları dinleyerek bu törenlerde bulunmak isteyen dostları olmasından gurur duyduğunu belirterek, “babamla ilgili anlatılanları duyunca utanıp daha da çok çalışmam gerektiğini anladım“ dedi.

Babasının insan sevgisiyle dolu yardımsever bir kişilik olduğuna işaret eden Kotak, babasının son günlerinde bile başkalarını düşünerek yardım etmeye çalıştığını anlattı.

Kotak, zor dönemlerden geçen Kıbrıs Türk halkının önümüzdeki günlerde daha iyi gelişmeler yaşamasını temenni etti.

Editör: TE Bilisim