Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hem Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) hem de kent genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren esnaf toplantıda DAÜ’nün istikrara kavuşması gerektiğini ifade etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı olduğunu hatırlatarak, üniversite hocaları, yönetsel kadrosu, işçileri ve Gazimağusa halkının DAÜ’nün zarar görmemesi konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

Arter, 9 aydır sürdürdüğü VYK Başkanlığı görevini istikrarlı, dengeli ve siyasetten uzak bir şekilde yürütmeye çalıştığını da söyledi.

VYK toplantılarında tüm kararların oy birliği ile alındığını, kurumsal bir yapıyı idare etmenin zorluklarını bildiğini, “yasaların ve mevzuatın her şeye cevap veremediğini” ifade eden Arter, daha önceki dönemlerde de sıkıntıların mevzuattaki eksiklikler olduğunu, rektörün görevinin biteceği 15 Ekim’e kadar yasal değişiklik yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

İlgili mevzuatın “Rektör senato tarafından önerilir, VYK tarafından atanır” dediğini ancak ayrıntı vermediğini, bütçenin geçtiği tarih olan 1 Eylül’den önce rektörün belirlenmesi gerektiğini kaydeden Arter, bu aşamada VYK’nın kamuoyunun hassasiyetlerini de gözeterek en makul kararı vermesi gerektiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim