CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Emekli Polisler Derneği’ni ziyaret ederek dernek yetkilileri ile görüştü. Lefkoşa’nın dertlerini emekli polislerden dinleyen CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa’yı nasıl yeniden normalleştireceğini anlattı. Fellahoğlu, kendisini de dahil olmak üzere çalışanların işe kendi arabalarıyla gidip geleceğini, israfın önüne geçileceğini ve belediyedeki araç fazlasının satılacağını söyledi.

SURLARİÇİ BÜYÜK BİR MÜZE
LTB’nin 28 belediye içerisinde en önemli belediye olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, “Lefkoşa başkentimizdir. Üç tane sınır kapısıyla sürekli turist alan bir kenttir. Surlariçi büyük bir müzedir” dedi. LTB’nin ülkenin dışa açılan önemli bir kuruluşu olduğunu kaydeden Fellahoğlu, uluslararası birliklerdeki üyeliklerinin de tehlike altına girdiğini söyledi. LTB’de son iki dönem gayri ciddi ve vicdansız bir yönetimin olduğunu vurgulayan Fellahoğlu, kurumun geleceği ve öneminin göz önünde bulundurulmadığını söyledi.

HÜKÜMET İŞBİRİĞİ İLE LTB BATIRILDI
Hükümet ile işbirliği içerisinde belediyenin keyfi yönetildiğini söyleyen Fellahoğlu, popülist bir yönetim şekliyle istihdamlar ve ekonomik akıldan uzak bir borçlanmalar yapıldığı belirtti. Aşırı istihdamın yapılmasına rağmen dışarıdan hizmet alımına gidildiğini belirten Fellahoğlu, şirin görünmek adına göz boyayıcı işler yapılmaya çalışıldığını ve belediyenin batırıldığını söyledi. LTB’de güven denilen bir olgunun kalmadığını anlatan Fellahoğlu, 8 Nisan sabahı belediyeye kendileri ile birlikte güvenin de geleceğini vurguladı.

HALKLA MUTABIK KALARAK TASARRUF YAPACAĞIZ
Belediyede tasarruf yapmanın mecburi olduğunu söyleyen Fellahoğlu, mevcut bütçe açığının kapatılabilmesi için sendika ve Lefkoşalıyla mutabık kalınarak tasarruf tedbirlerinin yasalar çerçevesinde ele alınacağını ifade etti. Belediyede araç fazlası bulunduğunu ve bunların satışa çıkarılarak belediyenin sırtındaki büyük bir yükü kaldıracaklarını söyleyen Fellahoğlu, kendisini de dahil olmak üzere çalışanların işe kendi arabalarıyla gidip geleceğini, israfın önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

İŞLEMEYENE MAAŞ YOK
İşe gelmeyenlerin derhal işten çıkartılacağını ifade eden Fellahoğlu, işe gelip işlemeden maaş alma döneminin de son bulacağını söyleyerek zaten işleyen personelin talebinin de bu olduğunu söyledi. Göreve geldiğinde belediyeye gökten para yağdıramayacağını belirten Fellahoğlu, borç yapılanmasına gidilmesinin kaçınılmaz olduğuna işaret ederek belediye gelirlerinin arttırılması için de yasalar çerçevesinde gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim