İSKELE’YE BİR KARDEŞ ŞEHİR DAHA.
İskele Belediyesi ve Pendik Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.

İskele Belediyesi ve Pendik Belediyesi arasında dostluk ilişkilerine dayanarak, kardeş şehir olarak, ekonomik, bilimsel - teknik ve kültürel işbirliği gerekliliğini kabul ederek, karşılıklı ve yararlı işbirliği çerçevesinde “ KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ ” imzalandı. Protokol imza töreninde İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcıları Atilla İpek ve Rüstem Kabil, İskele Belediye Müdür Vekili Tahir Musalar ve İskele Belediyesi Halkdansları Yönetmeni Özlem Kadirağa yer aldı.

İlk olarak, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, eskiye dayanan kardeşliğin, aralarındaki ilişkilerin yeniden canlanması ve geliştirilmesi amacıyla resmileştirilecek protokol ve bu vesileyle yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.
İskele Belediye’si toplantı salonunda gerçekleştirilen protokolde, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, eskiye dayanan, yaklaşık on beş yılllık bir dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, sosyal ve kültürel alanda, Pendik Belediyesi işbirliğiyle devam ettiğini ve bugün bu kerdeşliğin, hazırlanan protokolle resmileştirileceğini belirtti. Bu protokolün İskele Belediye Meclisi’nin oybirliği ile onaylanmış olduğunu söyleyen Orun, bugun bu vesileyle Başkan Kenan Şahin ve beraberindeki heyeti İskelede misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şahsı ve İskele Halkı adına teşekkür etti.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ise yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi “KKTC ile bu kardeşlik hukuku çerçevesinde, tüm TC’nin kurum, kuruluşarı birarada güzel şeyler yapma gayreti içerisindeyiz, İskele Belediyesi ile bugüne kadar başta kültürel faaliyetler olmak üzere, özellikle CIOFF’un iki önemli üyesi olarak, örnek gösterilebilecek bir işbirliği sürecini yürütüyoruz. Tabi bu işin teferruatı ama işin hususiyet açısından da olması gereken tarafı bu. Böyle bir protokolün olması da elbette olumlu olacaktır. İskele Belediyemizle sadece kültürel anlamda değil, belediyecilik anlamında da önemli işbirlikleri gerçekleştirmek arzusundayız. Ümit ediyorum ki; bölgenin yatırım açısından önemli bir bölge olduğunu görüyoruz, başarılı ve bölgesine iyi hizmet veren bir belediyenin mutlaka bize de kazandıracağı hususlar olacaktır. Önemli olan birbirimize olan güvenimiz, saygımız ve kardeşlik ruhumuzdur, bu da, bu protokolle taçlandırılarak birkez daha anlam taşıyacaktır. Misafirperverliğinden dolayı Halil Başkanımıza, İskele Halkı’na çok teşekkür ediyorum, bu konuyu onaylayan belediye meclisine teşekkür ediyorum. İnşallah uzun yıllardır devam eden bu kardeşliğimiz, başarılı işbirlikçiliğimiz ve başarılı çalışmalarımız daha da devam eder."

Yapılan konuşmaların ardından, protokolün imzalanmasıyla İskele Belediyesi Ve Pendik Belediyesi kardeşliği resmileştirildi.
Editör: TE Bilisim