Başkan Orun: ‘Güvenimiz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Yarınımızı garanti altına alabilmek için çevreye duyarlı olmalıyız.’
İskele Belediyesi ve UNDP-PFF, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde örnek etkinliklere imza attılar. Sağlıklı ve temiz bir çevre hedefiyle gerçekleştirilen etkinliklerin ilkinde, İskele Ecevit Meydanı’nda halka çevre ile ilgili broşürler dağıtıldı. İskele halkının yoğun ilgisini çeken ve büyük takdir toplayan etkinliğe, belediye müdürü Tahir Musalar ve İskele Belediye personeli katkı koydu.

Günün ikinci etkinliği İskele Sahil şeridinde bulunan Makenzi Plajı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve UNDP-PFF program yöneticisi Tiziana Zennaro’nun da eşlik ettiği çevre etkinliğine, Bekirpaşa Lisesi ve Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencileri ile İskele Belediyesi Çevre Sağlığı ve Temizliği ekipleri de katılarak destek verdi. Coşku içinde geçen buluşmada, katılımcılar sahil şeridinde temizlik çalışması yürüterek, çevre konusunda farkındalık yaratıldı. İskele Belediyesi’ne Avrupa Birliği finansmanı İle UNDP-PFF tarafından alınan sahil temizleme ekipmanın tanıtımının da yapıldığı etkinlikte, projeye ve etkinliğe katkı koyanlara plaket ve otantik hediye takdimi yapıldı.
İkinci etkinlikte sunum konuşmasını yapan İskele Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet ERKUL, ülkemizde yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekerek, sağlıklı ve temiz bir çevre için tüm kesimlerin birlikte hareket etmesinin önemine işaret etti. İskele Belediyesi’nin sürdürülebilir bir çevre hedefiyle yürütmekte olduğu projelerle fark yarattığına vurgu yapan Erkul, Avrupa Birliği finansmanı İle UNDP-PFF tarafından alınan sahil temizleme ekipmanının yerel yönetim uygulamalarında bir ilk olduğunu ifade etti. Sahil temizleme ekipmanı konusunda teknik bilgiler veren Erkul, ekipmanın etkin kullanımının zaman ve finansal olarak tasarruf sağlayacağını söyledi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – Gelecek İçin Ortaklık Program yöneticisi Tiziana Zennaro ise, tüm dünyada kutlanan ve İskele’de ilk kez düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinin taşıdığı öneme dikkat çekerek, etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çevre gününün, dünyanın karşı karşıya kalmakta olduğu çevre sorunları üzerine düşünmek için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Zennaro, daha güzel yarınlar için tüm paydaşların birlikte çalışmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. AB finansmanı ile UNDP-PFF tarafından İskele Belediyesi’ne alınan ekipmanın daha temiz sahiller yaratılmasına yardımcı olacağına inandığını belirten Zennaro, projenin başarısından dolayı İskele belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’u ve ekibini kutladı.

Etkinlikte son sözü alan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, sahillerin halk tarafından sahiplenilmesinin ve korunmasının hayati önem taşıdığına işaret etti. Çevre temizliğinin yürütülmesinde el birliği içerisinde tüm halkın birlikte hareket etmesi gerekliliğine vurgu yapan Orun, ülkede bulunan konuklara ve turistlere temiz ve güzel bir çevre yaratmanın herkesin görevi oluğunu söyledi. Temiz ve güzel bir çevrenin, insanın kendisine saygısının gereği olduğunu belirten Orun; ‘Güvenimiz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Yarınımızı garanti altına alabilmek için çevreye duyarlı olmalıyız.’ diye konuştu. Yerel yönetimlerin projelerini hayata geçirebilmek için finansal desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Orun, sahil temizleme ekipman bağışı projesine destek sağlayan tüm taraflara teşekkür etti. Başkan Orun, Çevre etkinliğine katılarak destek veren okul müdürlerine, öğrencilerine ve belediye personeline de teşekkür ederek, güvenli bir geleceğin temiz bir çevre ile başarılacağına olan inancını yineledi.
Konuşmaların sonunda projeye ve etkinliğe katkı koyan, UNDP-PFF program yöneticisi Tiziana Zennaro’ya, mekanik danışman Moran Açıkada’ya, çevre danışmanı Doç. Dr. Burak Ali Çiçek’e, Bekirpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Cumaoğlu’na ve Şehit İlker Karter İlkokulu’nu temsilen Nur Aykan’a plaket ve otantik hediye takdimi yapıldı.

Büyük coşku içinde gerçekleşen etkinlik, çevre temizliğinin ardından ikram edilen sandviçlerin yenmesiyle sonlandırıldı.




 
Editör: TE Bilisim