46. Geleneksel İskele Festivali etkinlikleri kapsamında İskele Belediyesi ile Karadeniz Kültür Derneği işbirliğinde “Karadenizliler Gecesi” düzenlendi.

Festival alanı içerisinde bulunan İskele Belediyesi Açıkhava Kültür Merkezi’nde yer alan etkinliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bazı milletvekilleri, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

BÜYÜKYILMAZ

Folklor ve dans gösterileriyle başlayan gecede ilk sözü alan Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, festival çerçevesinde Karadenizliler Gecesi’nin 22.’sini düzenlemenin onurunu yaşadıklarını vurguladı.

Trabzon’a başlatılan uçak seferleriyle Karadeniz kökenli vatandaşlara büyük kolaylık sağlandığını ifade eden Büyükyılmaz, seferlerin düzenlemesinde emek verenlere teşekkür etti. Büyükyılmaz’ın ardından söz alan Bora Jet Ticaret Başkan Yardımcısı Yasemin Ahıskalı da, Trabzon’a başlatılan uçuşlar hakkında vatandaşları bilgilendiren bir konuşma yaptı.

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında, Karadeniz insanının sıcaklığının İskele’ye ayrı bir renk kattığını kaydederek, dernekle beraber daha güzel işler yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ORUN

İskele Belediyesi eski başkanı Halil İbrahim Orun da, her geçen gün gelişmekte olan İskele’de birçok kültürün yer aldığını ifade ederek, kültürlerin kaynaşmasında belediyeye büyük görevler düştüğünü vurguladı.

AKÇA

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da konuşmasında, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinliklerin, kültürlerin kaynaşması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de değinen Büyükelçi Akça, oy kullanabilecek vatandaşlara, nasıl ve hangi tarihlerde oy kullanacakları hakkında bilgiler verdi.

İskele Belediyesi eski başkanı Halil Orun’la bölgede önemli yatırımlar yaptıklarını da ifade eden Akça, yeni belediye başkanlarının getireceği iyi projelere de destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, Karadeniz Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinliklere katılmayı gelenek haline getirdiğini ifade ederek, Karadeniz kökenli kardeşleriyle beraber olmaktan ve folklor oyunlarını izlemekten büyük keyif aldığını belirtti, geceyi organize eden dernek yetkililerini kutladı.

Kültürlerin kaynaşmasının, devlete sahip çıkılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, kaynaşmanın geleceği şekillendirdiğini söyledi.

Gece, Karadeniz sanatçılarından Gizem Kara’nın konseri ve geceye katılanların oynadığı horon ile son buldu. 
Editör: TE Bilisim