İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği(İEZB) bölge esnafı ve bölge halkının sorunlarına çözüm üretme konusundaki duyarlığın devam ettiğini bu bağlamda merkezi hükümetlerden de ayni hassasiyetin gösterilmesinin beklendiğini açıkladı.

İEZB Yönetim Kurulu adına başkan Engin Serhan Cömert, bugün yaptığı yazılı açıklamada sanayi sitesinin temizliğinde sorunlar yaşandığı yönünde basında yetersiz bilgiye dayanan haber yapılmasının hiç kimseye yarar sağlamayacağını ifade ederek, Birlik olarak yeni belediye başkanı ile uyum içinde yeni sanayi sitesinin temizliğini belli periyotlarla düzenli olarak yaptırdıklarını bildirdi.

Engin Serhan Cömert, 1992 yılından bu yana bölge esnaf ve zanaatkarına hizmet eden Birliğin, üstlendiği misyon gereği siyasi duruşundan ödün vermeden bölge esnafı ve bölge halkının hak ve çıkarlarını gözeten çalışmaları devam ettireceğini belirtti. Bu temel amaç doğrultusunda yıllardan beri İskele Belediyesi ile sorunlara birlikte çözüm ürettiklerini de anımsatan başkan Cömert, eski ve yeni belediye başkanları ve meclis üyelerinin ve bölge insanının sorunlarına çözüm yolunda gösterdikleri ilgi ve heyecan nedeniyle müteşekkir olduklarını belirten Cömert, “ Birliğimiz ile İskele Belediyesi arasında protokollere dayanan işbirliği süreci aksatılmadan sürüyor. Örneğin bölgemizdeki Küçük Esnaf Sanayi Sitesi’nin 21 Temmuz 2014’ de başlatılan yeni dönem temizlik çalışmaları periyodik şekilde devam ettiriliyor. Bizim Birlik olarak tek arzumuz Site’deki tüm esnaf ve zanaatkarların başlatılan temizlik çalışmalarına gereken desteği vererek bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasıdır” şeklinde konuştu. Temizlik çalışmaları öncesinde belediye ve birlik yöneticileri olarak bölge gezilerek esnafa sürdürülecek çalışmalarla ilgili bilgiler verildiğini de hatırlatan Cömert, İskele Küçük Esnaf ev Sanayi Sitesi’ndeki tüm işyeri sahiplerinin halen haftanın belirli günlerinde İskele Belediyesi tarafından yapılan temizlik faaliyetlerine eşit oranda destek vermeleri halinde bu sorunun hedeflenilenden daha kısa sürede tam olarak çözümleneceğine işaret etti.

Başkan Cömert açıklamasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölge esnaf ve zanaatkarının yanında durmaya, sorunlara sağlıklı çözümler üretmeye, bu yönde belediye ile işbirliği yapmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Lha
 
Editör: TE Bilisim