İskele’de, İskele Kaymakamlığı, İskele Belediyesi ve Şehit İlker Karter İlkokulu işbirliğinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencilerinin coşkulu katılımı ile gerçekleşen buluşmada, İskele Levent Sitesi’nin arkasında bulunan bölgedeki alana 150 yabani zeytin ile 50 çam fidanı dikimi gerçekleştirildi. İskele Kaymakamlığının organize ettiği etkinliğe, İskele Kaymakamlığı personeli, İskele Belediyesi çalışanları ve Şehit İlker Karter İlkokulu öğretmen ve öğrencileri katkı koydu.
Etkinliğe katılarak fidan diken İskele kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, hedeflerinin çocuklara ağaç sevgisinin aşılanması, daha yeşil bir çevre sağlanması ve doğaya karşı duyarlılığı artırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Merhametsiz, bu bölgenin ağaçlandırılması ile başka kişiler tarafından alınıp farklı amaçlar için kullanılmasının önleneceğine inandığını belirtti. Dikilen fidanların bakımının site sakinleri ve İskele Belediyesi tarafından yapılacağını belirten Merhametsiz, yeşil ve temiz bir doğanın önemine işaret etti.
İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, belediye olarak yeşil ve temiz bir çevreye büyük önem verdiklerini belirterek, kurumun sürekli yürüttüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yürüyüş ve bisiklet yolları güzergahına hurma ağaçları ve İskele Belediyesi koruluğuna is 700 adet zeytin ağacı dikimi gerçekleştirdiklerini anımsattı. Başkan Orun, amaçlarının İskele’yi yeşille buluşturarak, sağlıklı ve temiz bir çevre yaratmak olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim