Şeffaf ve katılımcı belediye olmakadına çalışmalar yürüten İskele Belediyesi, bu amacına bir nebze olsun ulaştı. Yaklaşık 1 yıldır hizmette olan E-Belediyecilik sayesinde vatandaşlar, borçlarını öğrenmelerinin yanı sıra ödemelerini de her nerede olurlarsa olsunlar, İskele Belediyesi’nin resmi web sitesi www.iskelebelediyesi.com’dankredi kartı ile anında ödeme yapabiliyorlar.

‘HALK İÇİN HİZMET’
‘Halk için hizmet’ anlayışı ile başarılı bir şekilde yoluna devam eden İskele Belediyesi, hizmetlerini halka götürmeyi sürdürüyor. O hizmetlerden bir tanesi de E-Belediyecilik. www.iskelebelediyesi.com adresine erişim sağlayan herkes, belediye hakkında istediği bilgiye ulaşabiliyor, öneri, istek ve şikâyetlerinide bu yolla yapabiliyor. Adadaki ilk ve tek internet üzerinden borç ödeme sistemine sahip olan İskele Belediyesi,E-belediyecilik ile yalnızca mesai saatleri içerisinde değil 7 gün 24 saat boyunca vatandaşa daha kaliteli, hızlı ve sürekli hizmet sunmayı amaçlıyor.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNTEMİ (CRM)
İskele ve Beldesinde yaşayan vatandaşların yanı sıra, kenti ziyarete gelenlere de açık olan web sitesinde ayrıca CRM (Müşteri Hizmetleri Yöntemi) de bulunmakta.http://crm.iskelebelediyesi.com/cp/register.php linkinden giriş yapan her birey, üye olduktan hemen sonra kent ile ilgili şikâyet ve önerilerini anında buradan İskele Belediyesi’ne iletebilmekte.

MÜRACAATLAR DA E-BELEDİYECİLİKTE
İskele Belediyesi resmi web sitesi www.iskelebelediyesi.com’da E-Belediyecilik linkini giren vatandaşlar, borç sorgulama ve ödemenin dışında müracaat edecekleri birim ile ilgili formları da buradan doldurabiliyor.Su sayaç müracaat, abone kayıt açtırma, abone kayıt kapatma, abone kayıt yenileme, abone isim değişikliği, işyeri açma izin müracaat, spor aktiviteleri, kültür ve sanat aktiviteleri, sağlık karnesi ve iskele Korosu’na başvurular bu formlar arasında bulunuyor.

SADIKOĞLU: “VATANDAŞ İÇİN BÜYÜK KAZANIM”
E-Belediyecilik ile 7 gün 24 saat hizmet veren İskele Belediyesi’nin bu uygulaması tuşlara yönelik mekanik bir sistem olmamakla birlikte şeffaf, denetleyici aynı zamanda bürokrasi basamaklarını azaltan bir yapıya sahip. E-belediye hakkında bilgi veren iskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, zaman ve mekan sınırı olmadan belediyenin internet üzerinden hizmet veriyor olmasının vatandaş için en büyük kazanım olduğunu söyledi. Sadıkoğlu, İskele ve beldelerinde yaşayan herkesin, bu sistem sayesinde belediyede var olan kişisel bilgilerine istedikleri zaman erişebilme imkânı sağlandığına da dikkat çekti. E-belediye ile borç öğrenme ve ödemeleri kolaylaştırdıklarını da belirten İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, hizmeti evlere kadar götürdüklerini, sistem ile birlikte sadece mesai saatleri içerisinde değil 7 gün 24 saat hizmet verdiklerinin altını çizdi.
 
Editör: TE Bilisim