İskele’nin çehresini değiştirmeyi amaçlayan Ecevit Meydanı ile Çarşı Merkezi Geliştirme projemizin ilk etap çalışmaları başladı. TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile İskele  Belediyesi’nin öz kaynaklarından finanse edilecek 2 etaplı projenin 1. etabı, yağmur suyu drenaj hattı döşenmesi ve asfalt yama yapılması, çarşı içi yol üzerine parke döşenmesi ile telefon hatlarının yeraltına alınması işleminden oluşuyor.  2 etap çalışmalar arasında ise çarşı merkezde bulunan yapıların dış cephelerinde düzenleme bulunuyor.

İLK ETAP ÖNGÖRÜLEN BÜTÇE 500 BİN TL

5 bin metrekare parke, 300 ton yama asfalt,1 km kanal taşı ve 2 km yağmur suyu drenaj hattı döşenmesinden oluşan ve çalışmaları dün (3 Mayıs) başlayan Ecevit Meydanı ile Çarşı Merkezi Geliştirme projesinin ilk etabı için ön görülen bütçe yaklaşık 500 bin TL.

SOKAKLARDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İskele Ecevit Meydanı’nın da dahil olduğu 2 etaplı projenin 1. etap çalışmaların yapılacağı sokaklar ise şöyle;

Şht. Necmi Ali Sokak

Hasan Tahsin Sokak

Şafak Sokak

Dr. Fazıl Küçük Caddesi

Helvacıoğlu Sokak

Ebe Günay Hanım Sokak

Şht. Davut Sadık Sokak

Lala Paşa Sokak

Ümmü Haram Sokak (Kısmen)

Bozdağ Sokak

Dr. Orhan Müderrisoğlu Caddesi(Kısmen)

AMAÇ, ÇARŞIYI ÇEKİM MERKEZİ YAPMAK

Projenin amaçları arasında; çarşıdaki ticari ve hizmet sektöründe çalışan esnafın ekonomik olarak kazançlarını artırmak, çarşıya kültürel ve turistik nitelik kazandırmak ve çarşıyı çekim merkezi yapmak yer alıyor.

Editör: TE Bilisim