Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultay süreciyle birlikte, ülkenin kaosa sokulduğunu, Başbakan İrsen Küçük’ün koltuk uğruna süreci üç ay daha uzatarak kaosu derinleştirdiğini iddia etti.

Çakıcı, ilgili tarafların süreci daha fazla uzatmadan sonlandıracak kararları almaları gerektiğini kaydetti.

UBP kurultay sürecinde “çıkarcıların” beslenmeye devam ettiğini, ülkede binlerce genç işsiz dururken, UBP’li delege yakınlarının sınavsız, münhalsiz istihdam edildiğini savunan Çakıcı, “TDP iktidara geldiği gün, tamamen kurultaya yönelik sınavsız, münhalsiz yapılan 300 istihdama son verecektir” dedi.

Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar ile İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet, Yeşilköy ve Derince’yi ziyaret etti

TDP’den yapılan açıklamaya göre, ziyarette halkın sorunları dinlendi, sorularına yanıt verildi.

“ÖZELLİKLE İSKELE BÖLGESİNDE DURUM ÇOK KÖTÜ”

Çakıcı, ülkenin tüm bölgelerinde ekonomik anlamda çok kötü bir dönemden geçildiğini, ancak özellikle İskele bölgesinde durumun çok daha kötü olduğunu, bölgede fakirlik olduğunu, işsizliğin en yüksek oranlara çıktığını söyledi.

İskele bölgesinde halen birçok Devlet Dairesi’nin olmadığını, halk yararına olacak yatırımlardan kaçıldığını iddia eden Çakıcı, bölgede esnaf, çiftçi ve hayvancıların büyük sorunlarla boğuştuğunu belirtti.

“GİDEREK KÖTÜLEŞTİ”

Kuzey Kıbrıs’ta ekonomik, sosyal, çevresel, kurumsal ve politik yapının giderek kötüleştiğini, kontrolsüz nüfus akışı yüzünden demografik yapının değiştiğini, eğitim ve sağlık alanlarının çöktüğünü iddia eden Çakıcı, TDP olarak düzeni ve rejimi değiştirme kararlılığında olduklarını ifade etti.

Çakıcı; düzeni değiştirmenin ilk adımlarından birinin seçimlerden önce siyasi partiler yasası ile seçim ve halk oylamaları yasalarında değişiklik yapılarak, ülke genelinde tek liste ile seçime gidilmesi ile milletvekili transferlerinin yasaklanması olması gerektiğini söyledi.

Çakıcı, UBP hükümetinden biran önce kurtulmak gerektiğini de söyledi.
Editör: TE Bilisim