İskele Belediyesi Zabıta Birimi, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için, denetimlerini sürdürüyor. Koronavirüsü salgınının ülkemizde görülmesi ile birlikte korona mesaisini aralıksız sürdüren Zabıta Birimi, İskele’deki okulları da denetlemeye devam ediyor. İskele ve köylerindeki market, otel ve pastanelerin yanı sıra eğitim öğretim yılına pandemi kuralları çerçevesinde devam eden okulları da mercek altına alan zabıta birimi, kantinlerin temizliğini ve satışa sunulan gıda ürünlerinin taze olup olmadığını titizlikle inceledi. Kantin işletmecilerinin ve çalışanlarının sağlık karnelerini de kontrol eden Birim, hijyen ve sosyal mesafe kuralı ile maske kullanıp kullanılmadığını da yakından gözlemledi.

ÖĞRENCİLER DENETİMİ YAKINDAN TAKİP ETTİ

İskele’de bulunan okullara giderek burada, çocukların alışveriş yaptığı okul kantinlerini denetleyen İskele Belediyesi Zabıta Birimi, kantinleri en ince ayrıntısına kadar inceledi. Öğrencilerin sağlığı açısından büyük önem taşıyan kantinlerin temizliğini ve satılan ürünlerin sağlığa uygun olup olmadığını denetleyen zabıta ekibi, eksik gördüğü konularda kantin işletmecilerini uyardı. Kurallara uyan kantincilere ise teşekkür etti. Denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma izinleri, çalışan sayısı, çalışanların sağlık karneleri ve geçerlilik süreleri, raflar, derin dondurucular ve buzluklarda bulunan gıda ürünlerinin son kullanma ve imalat tarihleri kontrol edildi.

KANTİNCİLERİN; PANDEMİ KURALLARINA UYUP UYMADIĞI KONTROL EDİLDİ

İskele Belediyesi Zabıta Biriminin okul denetimlerinde Pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı da kontrol edildi. Zabıta Birim Sorumlusu Bilal Dericioğlu, okul kantinlerini denetimi sırasında çalışanların maske kullanımına, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyup uymadıklarını da kontrol ettiklerini de söyledi. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını, birkaç uyarı dışında genel anlamda denetimden memnun kaldıklarını ifade eden Dericioğlu, insan sağlığını birebir ilgilendiren tüm işletmeleri kontrol etmeye devam edeceklerini de vurguladı. Vatandaşlara da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Zabıta Birim Sorumlusu, gördükleri herhangi bir olumsuzluk karşısında 7/24 kendilerine Alo Zabıta Hattı (0548 810 11 16) sayesinde waatsap aracılığıyla ulaşabileceklerini hatırlattı.

Editör: TE Bilisim