İskele Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Kültür Sanat Günleri dün akşamki etkinliklerle başladı.

Başbakan İrsen Küçük ile eşi Gülin Küçük, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin de katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk olarak İskele Köy Kadın Kursları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra da Hollanda, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Türkiye ve KKTC’den şairlerin katılarak kendi dillerinde şiirlerini okudukları 15. İskele –KIBATEK Uluslararası Şiir Buluşması yer aldı.

Kültür Sanat Günleri film gösterimleri, tiyatro, Türk Sanat Müziği konseri, yazarlarla buluşma ve çocuklara yönelik çevre etkinlikleriyle 30 Mart’a kadar sürecek.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük AKM’de düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, İskele Belediyesi’nin kültürel etkinliklerini içeriğinin zenginliğini artırarak sürdürdüğünü ifade etti.

Küçük, Belediye’nin etkinliklerinde yerli sanatçılara yer vermesinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

İskele’nin geçmişte ilçe yapılmasına rağmen gerekli fonksiyonlarının oluşturulamadığına ve vatandaşların bazı hizmetleri Gazimağusa veya Lefkoşa’dan aldığına işaret eden Başbakan İrsen Küçük, iktidara gelmeleriyle birlikte gerekli olan devlet dairelerini bir bir oluşturmaya başladıklarını söyledi.

Başbakan Küçük, İskele Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleriyle ülkenin dışa açılmasına büyük katkı yaptığını vurgulayarak, devam eden Sahil Projesi’nin de tamamlanmasıyla ilçenin ayrı bir özelliğe kavuşacağını kaydetti.

AKÇA

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, yerel yönetimlerin altyapı projelerinin dışına çıkarak kültür sanata büyük destek vermelerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Akça, bir sonraki kültürel etkinliğin Sahil Projesi çerçevesinde yer alan amfi tiyatroda yapılması dileğinde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da belediyelerin başarılarını veya başarısızlıklarını partilere mal etmenin yanlış olduğunu belirterek, belediye yönetiminin belediye başkanı önderliğinde bir ekip işi olduğunu, yönetimlerden de bu ekibin sorumlu olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, İskele Belediyesi’ni temel belediye hizmetleri ve kültür sanat etkinliklerindeki başarısı nedeniyle kutlayarak, “İskele Belediyesi Kıbrıs Türk belediyeciliğinde iyi bir örnek olmuştur” dedi.

BOZKURT

Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı (KIBATEK) Başkanı İsmail Bozkurt da, vakıf olarak Kültür Sanat Günleri’ne katkı yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bozkurt, kültür-sanat ve edebiyatın bir ülkenin tanıtılmasında en önemli etken olduğunu belirterek, bugüne kadar hiç bir devletin kültür ve sanata ambargo koyamadığını ve tanıtılmasını da engelleyemediğini kaydetti.
KKTC’de İskele’nin “şiir başkenti” olduğunu söyleyen Bozkurt, yapacağı çalışmalarla gelecekte dünyanın sayılı şiir kentleri arasında yerini alacağını söyledi.

ORUN

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da,  İskele Belediyesi Kültür Sanat Günleri programı hakkında bilgi verdi.

Orun,  5 yıl önce devreye koydukları AKM’nin kültür sanat sunum merkezi haline geldiğini, her hafta 2-3 etkinlik yapıldığını belirtti.

Orun, Belediye olarak kültür sanat ve sportif etkinliklere büyük önem verdiklerini, kurumsal yapısını oluşturan İskele Belediyesi’nin halka hizmetini sürdürdüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim