İskele Halk Dansları ekibi eğitmeni Özlem Kadirağa İskele Belediyesi’ne gerçekleştirdikleri ziyarette, 1-8 Eylül 2014 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary şehrinde düzenlenen ve dünyanın en önemli festivallerinden biri olan 19.Karlovarsky Folklorni Uluslararası halk Dansları Festivali’ne katılarak,”KKTC bayrağını” dalgalandırmanın gurur ve mutluluğu yaşadıklarını belirtti.

Ünlü Karlovy Vary şehrinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Karlovarsky Folklornı uluslar arası halk dansları festivalinde ülkemizi temsil eden CIOFF üyesi İskele Belediyesi Halk dansları Topluluğu’nun gösterileri büyük beğeni topladığını dile getiren Kadirağa, Çek Cumhuriyeti’ndeki festivale Çek Cumhuriyeti’nin yanı sıra KKTC, Slovenia, Slovakya, İsrail, Endenozya, Rusya, Romanya , Finlandiya, Kongo ve Macaristan ekiplerinin de katıldığını söyledi.

İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu festivalde aldıkları ödülü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğluna takdim etti.

İskele Belediyesi Halk Dansları Eğitmeni Kadirağa, belediye başkanı Sadıkoğlu’na ve meclis üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada ekibi tebrik ederek KKTC’yi ve İskele Belediyesi’ni başarılı bir şekilde temsil eden İskele Halk Dansları Topluluğu ile gurur duyduğunu belirtti. Sadıkoğlu, Belediye olarak gerekli tüm yardımları yapmaya hazır olduklarını da belirterek, ziyarete gelen ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: TE Bilisim