İskele Belediyesi stratejik hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kurumun 2010-2014 stratejik plan ve projelerinde yer alan İskele Belediyesi Bandabuliya Rehabilitasyon Projesi ihalesi başarıyla sonuçlandırıldı. İhaleye verilen teklifler arasında optimum rakamı veren Kurt İnşaat ile İskele Belediyesi arasında imzalanan sözleşme ile İskele’nin yeni çekim merkezi Bandabuliya Binası’nın yeniden yaşama tanıklık etmesi hedefleniyor. Taraflar arasında yapılan sözleşmeye İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve Kurt İnşaat direktörlerinden Hamit Kurt imza koyarken, Dört Yüz Elli Üç Bin Türk Lirası’na mal olacak Bandabuliya Rehabilitasyon İşleri’nin yedi ayda tamamlanması öngörülüyor.
İskele Merkez’de toplam 675 metrekarelik alana sahip Bandabuliya Binası 1980’li yılların ortasına kadar İskelelilere Pazar Yeri olarak hizmet vermişti. Daha sonraki yıllarda, İskele Belediyesi’nin kültür şubelerine ev sahipliği yapan tarihi binanın b/arme karkas elemanları, iki yıl önce hazırlanan teknik raporlara uygun olarak güçlendirilmişti. İskele Bandabuliya Projesi’nin gerçekleştirilmesi ile İskele merkez mahallesinde tüm bölge halkı ve yabancı konuklar için bir çekim merkezi oluşturulması hedefleniyor. Bina projesi kapsamında yerel yemeklerin sunulacağı bir restoran, yerel tatlıların sunulacağı bir kafeterya, bölgede üretilen ürünlerin ve el işlerinin satışa sunulacağı 12 adet dükkan, kent bilgi ofisi, sergi salonları, orta avlu ve ıslak hacimler bulunuyor. Bandabuliya projesi ile halka yeni iş alanları sunularak, bölge esnaf ve üreticilerinin ürünlerinin pazarlanabileceği bir buluşma noktası oluşturulması amaçlanıyor.
İmza töreninde söz alan, Kurt İnşaat direktörlerinden Hamit Kurt, İskele için hayati önem taşıyan bir projeyi gerçekleştirecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İskele Belediyesi’nin imza atmakta olduğu projelerle fark yaratmakta olduğunu ifade eden Kurt, İskele Belediye Başkanı Halil Orun’u ve ekibini başarılarından dolayı tebrik etti.
İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, İskele Belediyesi’nin gurur duyacağı bir projeye daha imza attıklarına işaret etti. Kurumun yürütmekte olduğu projelerle yaşamın her alanına el attığına işaret eden Orun, bölgesel kalkınmanın sağlanması hedefiyle stratejik kararlar üreterek insiyatif aldıklarına vurgu yaptı. İskele ve bölge halkının çalışkan kimlikleriyle yerel üretime ve ekonomiye büyük katkı sağladığına işaret eden Orun, Bandabuliya Binası’nın yerel aktörlerle halkın ve yabancı konukların buluşma noktası olmasının öngörüldüğünü söyledi. Kalıcı eserlerin hayata geçirilmesinde İskele Belediye Meclisi’nde yakalanan uyumlu çalışmanın büyük katkısı olduğunu belirten Orun, meclis üyelerine, belediye çalışanlarına ve teknik ekibe teşekkür etti. Sözlerinin sonunda ihaleyi kazanan Kurt İnşaat direktörlerini ve çalışanlarını da kutlayan Orun, güvenilen bir firma olan Kurt İnşaat’ın belirtilen zaman içerinde ve öngörülen kalitede işi tamamlayacağına inanç belirtti.

Editör: TE Bilisim