Hasan Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türkü’nün egemen olduğu devletine sahip çıkması temennisinde bulundu.

Işık ayrıca Avrupa Parlamentosu’nu, 1915 olaylarıyla ilgili duruşundan dolayı kınadı. AP’yi çifte standart uygulamakla suçlayan Işık, Rumların Kıbrıslı Türklere yönelik soykırım girişiminin unutulması yönünde tutum sergilediğini kaydetti.

GİRNE ÜNİVERSİTESİ

Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap ise yayımladığı mesajda, Türk milletinin dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920’nin çocuklara armağan edilmesinin çocukların önemini gözler önüne serdiğini belirtti.

Haskasap, “Bir milletin temelini ve geleceğini oluşturan çocuklar, geçmişten alınan değerlerin geleceğe aktarılmasında köprü görevi görmektedir. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitim, aktardığımız değerler gelecekte karşımıza, bireylerin davranışları olarak çıkacaktır” dedi.

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel yayımladığı mesajda, ulusal egemenliğin, yönetim yetkisinin ve hakkının millette olması demek olduğunu söyledi.

Halk yönetimi olan Cumhuriyetin temel kaynağı milletin egemenliği olduğunu ifade eden Günsel, “Çocukların alacağı eğitim, geleceğin şekillenmesindeki temellerden biridir. Çocuklara hak ettiği değeri ve önemi vererek; eğitilmelerine en iyi şekilde destek olmalıyız” dedi.
Editör: TE Bilisim