KKTC Tüketiciler Derneği, “15 Mart Dünya Tüketiciler Günü”  dolayısıyla bugün Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde “Tüketici Konferansı” ve ödül töreni gerçekleştirdi.

Etkinlikte tüketim, tüketici hakları, yasalar ve denetimsizlik gibi konularda sunumlar yapılırken, çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere de ödüller verildi.

KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık ve Yönetim Kurulu üyeleri; Fulden Fellahoğlu, Ahmet Yıldırım ve Pembe Gül Eran, birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, ödül ve plaket verildi.

Dernek Başkanı Işık, ülkede Tüketicileri Koruma Yasası’nın geçirilmesinin önemli bir adım olduğunu, ancak yasanın etkin bir şekilde uygulanabilmesi adına Tüketici Koruma Dairesi’nin kurulması gerektiğini söyledi.

IŞIK: “TÜKETİCİLER İÇİN ADALET HEMEN ŞİMDİ”

Işık, konuşmasında Tüketicileri Koruma Yasası’nın 2003’te yürürlüğe girdiğini anımsatarak, “Tüketicilerin haklarını aramaları çağdaşlık gereği ve yurttaşlık görevidir” dedi.  Tüketicileri korumanın toplumları daha güvenli ve huzurlu yapacağını söyleyen Işık, 15 Mart Tüketiciler Günü’nün bunu anlatmak için önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Işık, derneğin her yıl tüketici haklarına saygı gösteren, onları mağdur etmeyen işletme, kurum ve kuruluşları ödüllendirdiğini söyledi.

Uluslararası Tüketiciler Örgütü’nün bu yılki temasının “Tüketiciler için adalet, hemen şimdi” olduğunu belirten Işık, bu temayla tüketici haklarına dikkat çekmenin amaçlandığını vurguladı.

Tüketici haklarının korunmasının çok önemli olduğunu kaydeden Işık, tüketici mağduriyetinden dolayı hayatını kaybeden kişiler bulunduğunu söyledi.

Ülkede yanıltıcı reklamlar ve yayınların denetimini sağlayacak Reklam Denetim Kurulu’nun da henüz kurulmadığını söyleyen Işık, “Neden kurulmadığını anlamak mümkün değildir” dedi.

Editör: TE Bilisim