Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akdeniz’de suların ısınmasını değil, dostluk mesajı verilmesini istediklerini belirterek, Akdeniz’de barış ve iki halkın yan yana, barış içinde yaşamasını diledi.

Kabulde Cumhurbaşkanı Müsteşarı Hasan Güngör, Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Kubilay Selçuk ile GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı da hazır bulundu.

KEZEK: “İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRMEYİ UMUYORUZ”


TC Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek, Cumhurbaşkanı’yla görüşmesinde yaptığı konuşmada TC ile KKTC arasında arama kurtarma alanındaki işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek Şht. Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı’na katılmak amacıyla KKTC’ye geldiklerini ve bu vesileyle Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini söyledi.

Tatbikatın güzel geçeceğini düşündüğünü ifade eden Kezek, hava şartlarının da uygun olduğunu söyledi.

Tatbikatın havada ve denizde gerçekleştirileceğini kaydeden Kezek, KKTC ile TC arasında bu alandaki işbirliğini daha da geliştirmeyi umut ettiklerini dile getirdi.

Gemi, uçak ve helikopterlerin de katılacağı tatbikatın basına da açık zengin bir tatbikat olacağını kaydeden Koramiral Kezek, hedeflerine ulaşmayı temenni etti ve arama kurtarma konusunda problem olabilecek konular karşılarına çıkarsa önümüzdeki dönemde bunları çözmek için çalışacaklarını belirtti.

EROĞLU: “GÜVEN VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da bu tatbikata yıllardır kendilerinin de katıldığını ve başarılı kurtarma hareketlerini izlediklerini ifade ederek, bunun kendilerine güven verdiğini, bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşamalarına vesile olduğunu söyledi.

Eroğlu, bu birlik ve beraberliğin, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağladığını söyledi. Eroğlu bu güven ve garantilerin devam etmesinden Kıbrıs Türk halkının her zaman memnun olduğunu da belirtti.

Eroğlu, Rum yönetiminin bir anlaşmaya hâlâ yanaşmadığı ve müzakerelerin başlama tarihinin ertelendiği bir zamanda bu tatbikatların hem Kıbrıs Türk halkına güven verdiğini, hem de Rum tarafında bir anlaşmanın ne kadar gerekli olduğu düşüncesinin yerleşmesini sağlayacak bir olay olduğunu belirtti.

Temennilerinin bu sularda hep barışın olması, iki halkın yan yana barış içerisinde yaşayabilmesi, Akdeniz’de suların ısınması değil dostluk mesajlarının verilmesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Anavatan Türkiye’nin arzusunun da bu olduğunu kaydetti.

Tatbikatın başarılı geçmesini dileyen Eroğlu tekrar bir arada olmalarının memnuniyetini de şahsı ve halkı adına Kezek’e iletti.

Konuşmaların ardından Kezek ve Eroğlu birbirlerine plaket takdim ettiler. 
Editör: TE Bilisim