Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Ankara’da Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık bir saat süren görüşmede işbirliği projeleri konuşuldu.

Bakırcı, iki bakanlık arasında var olan iyi ilişkileri en üst noktaya taşımak arzusunda olduklarını belirtti. Geçmiş dönemde iki ülke arasında çevre ile ilgili çeşitli protokoller hayata geçirildiğini anımsatan Bakırcı, bu protokolleri daha da geliştirerek günün şartlarına uygun daha çağdaş yöntemlerle halka hizmet edecek unsurları hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Güllüce’yi KKTC’ye de davet eden Bakırcı, çevre konusunda önemli deneyimler kazanmış Türkiye’deki bakanlığın bu deneyimlerinden yararlanmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

GÜLLÜCE: “İŞBİRLİĞİ VE DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK”

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Bakırcı’yı ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek iyi ilişki, işbirliği ve desteğin artarak devam edeceğini kaydetti.

Güllüce, her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na teknik destek başta olmak üzere eğitim ve mevzuatlar dahil birçok konuda destek vereceklerini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve bakanlığının, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu kaydeden Güllüce, en kısa zamanda KKTC’yi ziyaret etme arzusunda olduğunu ifade etti.

Görüşmede KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel de hazır bulundu. 
Editör: TE Bilisim