Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet verecek yetkili iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla “İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Kursu” düzenleniyor.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Çevik Uraz Konferans Salonu’nda dün başlayan kurs 26 Haziran’da sona erecek.

Çalışma Dairesi Müdür Muavini Kemal Beyaz konuyla ilgili açıklamasında, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası altında çıkarılan “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti Veren Kişilerin Sertifikalandırılması ve Kuruluşların Yetkilendirilmesi Tüzüğü” kapsamında, kursiyerlerin eğitim alarak, uzmanlık bilgisi ve becerisi kazanacağını söyledi.

86 KURSİYER

86 kursiyerin katıldığı sertifika eğitimi Çalışma Dairesi tarafından görevlendirilen akademisyenler ve uzman eğitimciler tarafından, 130 saati teorik, 30 saati de uygulamalı olmak üzere toplam 160 saat süreyle verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı sertifikası almaya hak kazanacaklar.

NADİRİ

UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri açılışta yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliği alanının geliştirilmesi gereken bir alan olduğunu söyledi. UKÜ olarak topluma hizmet projelerine önem verdiklerini kaydeden Nadiri, toplumun bilgilendirilmesi ihtiyacının karşılanması için, Bakanlık ile iş sağlığı ve güvenliği alanında iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

KKTC’de iş kazalarının yaşanmadan önüne geçilmesi için eğitimin önemine değinen Nadiri, kursiyerlere başarılar diledi.

GÜRPINAR: “6 MADDELİK ÖNLEMLER PAKETİNİ ADIM ADIM UYGULAMAYA KOYDUK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, kursun açılışında yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliği alanında Bakanlık tarafından hayata geçirilen altı maddelik önlemler paketini adım adım uygulamaya koyduklarına dikkat çekti ve daha fazla iş sağlığı güvenliği uzmanının yetiştirilmesi amacıyla kursların düzenlenmesinin önlemler paketinin bir parçası olduğunu hatırlattı.

Bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği alanında hayata geçirdiği önlemler paketinin diğer maddeleri hakkında da bilgi veren Gürpınar, firmaların iş sağlığı ve güvenliği performanslarının ihale tekliflerine artı veya eksi puan olarak yansıtılması, bunun yanı sıra Sosyal Sigortalar sisteminde sigorta primlerinin gerçekleşen iş kazaları ile ilişkilendirilmesi için gerekli yasal çalışmaların Bakanlık tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

İş Sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığın arttırılması için ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde programların başlatıldığını kaydeden Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı eksikliğini değerlendirerek, iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet verecek daha çok sayıda uzmanın görev yapmasını hedeflediklerini kaydetti.

İş Sağlığı ve güvenliği uzmanlarının sayısının artmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Güpınar, kursa ev sahipliği yapan UKÜ’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, kursiyerlere başarılar diledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın ilk ders sunumuyla başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Kursu, 26 Haziran 2015’te sona erecek. 
Editör: TE Bilisim