‘’Geçtiğimiz gün bir gencimizin yaşamını yitirmesine neden olan iş kazası sonrasında eminim ki hükümet sorumluları bulup, yargı huzuruna çıkarmak için elinden geleni yapacak ve neticede birilerini yargı huzuruna çıkaracaktır. Tabii ki yargı sürecinin sonunda kendini aklamış olmanın verdiği gururla, deve kuşu misali başını kuma gömerek, varlığını hiç bir önlem almadan devam ettirmeye devam edecektir. Ve devamında başka iş kazaları için başka sorumlular arama sorumsuzluğunu sergilemeye, sürekli sorumluluğu başkalarına atmak suretiyle insanların can vermesine seyirci kalmaya devam edecektir.

Hiçbir işe yaramayan çalıştaylar, yalnızca popülizme hizmet eden basın açıklamaları ve televizyon programları devam edecektir. Gerek çalıştayda gerekse Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı ile defalarca yapmış olduğumuz toplantılarda ortaya koyduğumuz önerilerimiz dikkate alınmış olsaydı bugün iş sağlığı ve güvenliği hususunda çok büyük mesafeler kat etmiş olacaktık. Belki de bugün yaşanmış olan iş kazalarının birçoğu yaşanmamış olacaktı.
Gelinen noktada hükümet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı olarak tek yapmaları gereken paydaşlarla bir araya gelerek, iş sağlığı ve güvenliğinin ivedi olarak hayat bulması için önceliğine yönelik inanç ve irade ortaya konmalıdır. Bunu yapmaları halinde iki ay gibi bir sürede iş sağlığı ve güvenliği hususunda devrim niteliğinde bir değişim hayat bulacaktır. Aksi durumda yeni hükümet klasiklerini izlemeye devam edeceğiz.''

 
Editör: TE Bilisim