Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yönetim Kurulu, Girne’deki bir otelin inşaatında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın iş kazası değil cinayet olduğunu savundu.

Taşeronlar Birliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Girne’de Lara Park Otel inşaatında çalışan üçüncü ülke uyruklu Malik Abdul isimli inşaat işçisinin 10 metre yükseklikten beton zemine düşerek hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “yaşanan bu hazin olayın sorumlusunun hükümet ve bakanlığı çalıştırmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, suçlulardan birinin de inşaatı yapan ilgili firma olduğu” savunuldu.

Açıklamada, “Esas işi, ülkedeki çalışma yaşamını kayıt altına almak, çalışanların hayatlarını sosyal güvence altına almak olan bakanlığın ihmalleri ve sorumsuzluğu yüzünden onlarca işçi hayatını kaybetti veya çalışamaz hale gelerek sakat kaldı” ifadeleri de kullanıldı.

Erken genel seçimlerinden sonra bu makama işinin ehli, işçi sağlığını, güvenliğini ve refahını düşünecek bir bakanın gelmesinin istendiği kaydedilerek, başka canlar gitmeden başka aileler yıkılmadan yetkililere acil önlem alma çağrısı yapıldı. 
Editör: TE Bilisim