Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Abdullah Y. Öztoprak, BRTK’de katıldığı Vizyon programında yükseköğretim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, Uluslararası Final Üniversitesi ile ilgili soruları yanıtladı. Öztoprak, kayıt yaptıran yabancı öğrencilerin devamsızlıkları halinde kayıtlarının silindiğini ve ilgili makamlara bildirildiğini belirterek, bu kapsamda, çalışmak için adaya geldiğini tespit ettikleri on altı öğrencinin kayıtlarının silindiğini ve YÖDAK, muhaceret ve polise derhal bilgi verildiğini anlattı. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun “Liseler Yarışıyor” programına sponsor olan Uluslararası Final Üniversitesi’nin yarışmada başarılı olan dokuz öğrenciye tam burs verdiğinin hatırlatılması üzerine Rektör Öztoprak, bir eğitim kurumu olarak eğitime ve başarılı öğrencilere destek olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

ÖZTOPRAK: ADAYA ÇALIŞMAK İÇİN GELDİĞİNİ TESPİT ETTİĞİMİZ ÖĞRENCİLER HAKKINDA DERHAL İŞLEM BAŞLATIYORUZ

Rektör Öztoprak, son günlerde yetkililerin de üzerinde durduğu, basına da yansıyan, üniversite öğrenimi için adaya gelen yabancı uyruklu bazı kişilerin çalışmak için adaya gelmesi ve kaçak işçi olarak adada kalmaya devam etmesi ile ilgili soruyu yanıtlayarak, Uluslararası Final Üniversitesi’nin bu konuda çok hassas olduğunun altını çizdi. Öztoprak, öğrenci adı altında kaçak işçiliğe vesile olmadıklarını, buna göz yummalarının mümkün olmadığını kaydetti. Öztoprak, Uluslararası Final Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerin devamlılıklarının sıkı bir şekilde denetlendiğini belirterek, derslere girmediği tespit edilen on altı öğrencinin kaydını sildiklerini ve yetkili makamlara bildirdiklerini anlattı. Üniversitenin, derslere %70 devam zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Öztoprak, gerek öğretim üyeleri gerekse üniversite yönetiminin bu uygulamanın titizlikle yerine getirilmesi konusunda özel gayret gösterdiğini kaydetti.

“KALİTE ÇOK ÖNEMLİ”

Uluslararası Final Üniversitesi’nin vizyonu ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Öztoprak, her şeyden önce kaliteye önem verdiklerini ifade etti. Öztoprak, bu anlamda, öğretim görevlilerinin titizlikle seçildiği gibi, üniversiteye kabul edilen öğrencilerin de kalitesine önem verdiklerini söyledi. Yükseköğretimde ölçülebilirliğin önemine vurgu yapan Öztoprak, bir üniversiteler adası olan KKTC’de yükseköğretimde niteliğin, nicelikten daha önemli olduğunu kaydetti.

İŞ GARANTİLİ EĞİTİM

Rektör Öztoprak, Uluslararası Final Üniversitesi’nin eğitim ve turizm bölümlerinde okuyan öğrencilere iş garantisi gibi önemli bir ayrıcalık sunduklarını belirtti. Türkiye’de dört yüzü aşkın okulu ile üç buçuk milyonun üzerinde öğrenciye eğitim vermiş olan Final Okulları ve KKTC’nde turizm alanında öncü kuruluşlardan biri olan DMG ortaklığındaki üniversitenin dört üzerinden iki buçuk ve üzeri not alan öğrencilerine gerek Türkiye gerekse KKTC’ndeki kurumlarında iş garantisi de sunulduğunu anlattı. 

Editör: TE Bilisim