Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Sim TV’de Sami Özuslu’nun hazırlayıp sunduğu “Haber Ajansı” programına konuk olarak, 28 Temmuz erken genel seçimlerine giderken iktidarda hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Programda, “Hükümetin ortaklarından birisiniz, memnun musunuz?” sorusunu yanıtlayan Denktaş, “En azından şunu biliyoruz; şu anda İrsen Küçük hükümeti kalmış olsaydı, “Nerede, neler dağıtıldı?” gibi konular gündemimizde olacaktı. Bugün bunları konuşmuyoruz” dedi. Hükümet ortakları arasında ki uyumu değerlendiren Denktaş, “Partimizden teknokrat olarak yer alan bakanlarımız, konuşarak, istişare ederek uyum içerisinde çalışıyorlar” dedi.
“DP Ulusal Güçler’in entegrasyonu tamamlandı mı?”
“DP Ulusal Güçler’in entegrasyonu tamamlandı mı?” Sorusunu yanıtlayan Denktaş, “Böylesi bir zamanda bu kadar hızlı bir şekilde iki grubun birbirine entegre olması çok kolay değildi. Ancak çok büyük oranda sorunları aştık” diyerek cevapladı.

Seçimlerden ne bekliyorsunuz sorusunu ise birinci parti olmak olarak yanıtlayan Denktaş, “Birinci parti çıkmazsak çekilirim” sözüne açıklık getirdi. Denktaş, “Şunu belirtmemde fayda var, Ülkemizde parlamenter sistemi olduğu söylenir ancak sistem Başbakanlık sistemidir. Yani siz hazırladığınız programı eğer uygulamaya koyacaksanız Başbakanlık gücünün elinizde olması gerekiyor. Başbakan yardımcılığı veya bakanlıklar o anlamda çok etkili değil. Bizim 2006’dan bu yana hazırladığımız bir program var. Bu programın hayata geçmesi Kıbrıs Türkü’nün geleceği ile ilgili… İktidarımız döneminde son derece önemli değişiklikler yaşanacak. Benim hedefim ülkemizde değişimi gerçekleştirmektir. Eğer ben bunu başaramayacak, icra edemeyecek bir durumdaysam, benim derdim gidip de bir makam koltuğunda oturmak değildir” dedi.

“Ben partime güveniyorum”
“Partinize ya da kendinize çok güveniyor olmalısınız. Elinizde bir kamuoyu yoklaması var mı?” sorusunu yanıtlayan Denktaş, “Ben partime güveniyorum. Kâğıt üzerinde de baktığımız da görüyoruz ki, birinci parti olabiliriz. Bu ihtimali yerine getirmek için bütün gücümüz ile uğraşacağız. Bu birliktelikle, bu hedeflerle, bu bilinçle bunu başarmak zorundayız” dedi.

“İrsen Küçük’ün hangi söylediği bugüne kadar doğru çıktı?”

Maaşların ödenmesinde ki sorun ile ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendiren Denktaş, “Son dönemlerde bir takım kumpaslar kuruluyor. Bunların bir parçası olduğunu düşünüyorum. İrsen beyin yaydırmaya çalıştığı dedikodulardan bir tanesidir bu diye düşünüyorum.


UBP’nin bu iş için Türkiye’den gelen 25 kişilik bir kampanya ekibi var. Bunun farkındayız, biliyoruz. Bu ekip sadece reklam amaçlı değil aynı zamanda bu tür spekülasyonları, manevraları yapma ekibidir. Öyle görülüyor ki çok çirkin bir kampanya dönemi geçireceğiz. Ümit ederim İrsen Küçük, halkımızı birbirine kırdıracak bir yapı içerisine girmez. Bu ülkeye yazık olur. İrsen Küçük’ün hangi söylediği bugüne kadar doğru çıktı ki?” dedi.
“Mevcut sürecin bizi bir yere götürdüğünü görmüyorum”
“Kıbrıs sorunu konusunda DP Ulusal Güçlerin görüşü nedir?” sorusunu yanıtlayan Denktaş, “DP ulusal Güçler olarak biz gelecekteki herhangi bir anlaşmanın içerisinde kendi devletimizin, devlet olarak var olmasını talep ediyoruz. Çünkü geleceğimizin ve eşitliğimizin en önemli teminatı budur. Mevcut sürecin bizi bir yere götürdüğünü görmüyorum. Bizim dışımızda bir yerlerde bir plan hazırlanıyorsa ve günün sonunda bu getirilip her iki tarafa empoze edilecekse şunu unutmamak lazım ki, enpoze edilerek kurulan 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti ne kadar yürüdüyse o plan da o kadar yürür” dedi.



 
Editör: TE Bilisim