2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, insanların yaşadıkları sıkıntıları anlama ve bilmenin her sosyal devletin görevi olduğunu belirtti.

Talat, Türkiye’de, Nazilli ilçesinde düzenlenen 5. Uzun ve Sağlıklı Yaşam Sempozyumu'na katıldı.

Nazilli Belediye Sarayı Tiyatro Salonu'ndaki sempozyumda konuşan Talat, uzun yaşamı herkesin arzuladığını ancak bunun bazı gereklerinin bulunduğunu söyledi.

Nazilli'de, ortalama yaşam süresinin uzunluğuna dikkati çeken KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat, şöyle
konuştu:

"Uzun yaşam için elinizden geleni yaparsınız ama bir gün yolda giderken bir kaza geçirirsiniz, bütün o çabalarınız boşuna gidebilir. Bazen kader, bazen yazgı denir. Ama sonuç itibarıyla insanoğlu eğer uzun yaşamak, sağlıklı yaşamak istiyorsa üzerine düşen görevleri de yerine getirmelidir. İnsanların yaşadıkları sıkıntıları anlamak, bilmek, onları bu sıkıntılarından kurtarmak ve aynı zamanda hastalara günlük yaşamlarında yardımcı olmak, sanırım her sosyal devletin görevidir. Önemli örnek olarak Nazilli bu sistemi kurmuş ve hayata geçirmiştir."

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar da yaşlılar üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatarak "Önümüzdeki aylarda yurt dışında çok önemli etkinliklerimiz olacak. Nazilli'nin adını, dünya genelinde duyurmak istiyoruz" dedi.

Sempozyum sonunda yerel ve ulusal gazete temsilcileri ile ajansların genel müdürlerine plaket takdim edildi.

Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün plaketini, Anadolu Ajansı Nazilli serbest muhabiri Bahattin Albayrak'a takdim etti. 
Editör: TE Bilisim