Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde, Vadili Camii Koruma, Yaşatma ve Kültür Derneği ile Din İşleri Başkanlığı işbirliğinde bugün Vadili Camisi’nin bahçesinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekilleri Zorlu Töre, Turgay Avcı, Din İşleri Başkanlığı yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş,Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Akdoğan Belediye Başkanı Adem Ademgil, Vadili sakinleri ile bölge halkı ve muhtarları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilâveti, naat ve ilahi dinletilerinin yapıldığı etkinlikte, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” teması konuşuldu.

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Din İşleri Dairesi Gazimağusa Temsilcisi Yakup Deniz etkinlikte birer konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş da etkinlikte “Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru” konulu bir konferans verdi.

“KARDEŞLİK, ADALET VE İNSAN ONURU...”

Etkinlikte ilk sözü alan Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, kardeşliğin, adaletin ve insanlık onurunun islamiyetin erdemlerinden olduğunu dile getirdi.

Adahan, KKTC’nin kurulmasıyla Kıbrıslı Türklerin bağımsız ve özgür bir yaşama kavuştuğunu anımsatarak, bunun ulaşılabilecek en büyük erdem olduğunu kaydetti.

Din İşleri Dairesi Gazimağusa Temsilcisi Yakup Deniz, Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay’ın yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamadığını ifade ederek, Atalay’ın selamlarını konuklara iletti.

Deniz, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl bir tema belirlediğini, bu yılki temanın “Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru” olduğunu kaydetti.

“İNSANLIK ONURU AYAKLAR ALTINA ALINIRSA DÜNYADA HUZUR VE BARIŞ SAĞLANAMAZ”

Yakup Deniz, geçtiğimiz yılki temanın “Kardeşlik ve Komşuluk Ahlakı” olduğunu anımsatarak, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı takdirde dünyada huzurun ve barışın sağlanamayacağını ifade etti.

Deniz, 1974 Mutlu Barış Hareketı’na da değinerek, Türklerin dünyaya barış ve huzur pompaladığını vurguladı, “Rabbim hiçbir zaman bu milletin onurunu ayaklar altına aldırmasın” dedi.

“HZ. PEYGAMBER VE İNSAN ONURU”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile 1989 yılından beridir Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin düzenlendiğini hatırlattı.

Etkinlikte, bu yılın Kutlu Doğum Haftası teması olan “Hz. Muhammed ve İnsan Onuru” konusunda konferans veren Durmuş, “İnsanlık onuru öyle bir elbisedir ki herkesin sırtına olmaz” dedi.

İnsanların birbirini git gide yok saydığını, ilişkilerin günden güne zayıfladığını kaydeden Ahmet Durmuş, “Herşey insanlar içindir, insan insana muhtaçtır” ifadelerine yer vererek dünyada insandan değerli bir varlık olmadığını söyledi.

Ahmet Durmuş, hayattayken insanların değerlerinin bilinmesi gerektiğine işaret ederek, selamlaşmanın, hal hatır sormanın, hasta ziyaretinin ve ihtiyacı olan kimselere zamanında yardımın önemine dikkat çekti.

Herkesin birbirinin onurunu koruması gerektiğini vurgulayan Durmuş, kalbi kırılan insanlara kalp kırmama, empati yapma çağrısında bulundu.

CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı Eroğlu da etkinliğin sonunda yaptığı kısa konuşmada, insanların sevgi, birlik ve beraberlik içinde olmalarının önemine dikkat çekti.

Kimsenin kalbini, onurunu kırmamak gerektiğine dikkat çeken Eroğlu, “Allah bu cami avlusunda daha nice kutlu doğum haftası kutlamak nasip etsin” dedi.

Etkinliğin sonunda konuklara yemek ikramı da yapıldı. 
Editör: TE Bilisim