Demokrat Parti Ulusal Güçler Lapta Belediye Başkan adayı Mustafa Keyfiala ve ekibi, düzenlenen kokteylle, bölge halkına tanıtıldı.
Rose Garden Tatil Köyü’nde gerçekleşen tanıtım kokteyline, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, Girne Milletvekilleri Esat Ergün Serdaroğlu ve Özdemir Berova, Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, Girne Belediye Başkan Adayı Başak Tekerek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“İnsanı, tarihi, doğasıyla Lapta’yı seviyoruz! Çünkü Lapta Sevince Güzel” sloganıyla yola çıkan Keyfiala ve ekibine kokteylde bölge halkı tam destek belirtti.
DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, kokteylde yaptığı konuşmasında, düzenlenen tanıtım kokteyli ile Lapta Belediyesi için resmi startı verdiklerine işaret ederek, hayırlı olmasını diledi.

SERDAR DENKTAŞ: “LAPTA BEŞPARMAKLARIN HEMEN YAMACINDA EKONOMİK KALKINMA VE İŞ İMKANLARININ OLUŞMASI AÇISINDAN ASLINDA SON DERECE YÜKSEK POTANSİYELE SAHİP BİR BÖLGE”

Konuşmasının başında mevcut Lapta Belediye Başkanını eleştiren Denktaş, şöyle konuştu:
“Lapta Bölgesi şu anda diğer köylerin de katılımıyla; tarihi, tarihsel kalıntıları, kültürü, bölgede yaşayan insanlarının kültürel zenginliği ile Beşparmakların hemen yamacında ekonomik kalkınma ve iş imkanlarının oluşması açısından aslında son derece yüksek potansiyele sahip bir bölgedir. Peki Lapta bu 25 yılda belediye olarak bu değerlerden en ufak bir şekilde faydalandı mı? Hayır. Peki Lapta Belediye hudutları içerisinde yaşayan insanlar bir 5 yıl daha seçimlere son 3 ay kala evlerinin önündeki parke taşlarının tamir edilmesi için bekleyecek mi? Yoksa artık hizmet mi isteyecek? Yeni imkanların ve yeni bir ufkun açılması için yepyeni bir dönem başlatalım mı? 29 Haziran’da alacağımız cevap budur.”

“KEYFİALA VE EKİBİ BİR VİZYON İLE YOLA ÇIKTI”
Belediye Başkan adayı ve belediye meclis üyelerinden güzel bir ekip ortaya çıktığını kaydeden Serdar Denktaş, “Bu ekip bir vizyon ile yola çıktı. O vizyon ile bu bölgenin özellikle turistik potansiyelini, turiste hizmet verecek potansiyelini canlandırmaya yönelik elbette merkezi hükümet ile işbirliği halinde bölgenin gerçek anlamda bir kent haline dönüşmesi sağlanacak” dedi.
Lapta’nın çok geniş bir bölgeye yayıldığını belirterek, özellikle dağ köylerinde yaşayan vatandaşların her fırsatta kendilerine sorulmadan Lapta Belediyesi’ne dahil edilmelerinden duydukları rahatsızlığı her fırsatta dile getirdiklerine işaret eden Denktaş, “Gelecek döneme kadar ekibimizin kazanması halinde bu köylerde ya barış sağlanacak ve birlikte eşit imkanlar onlara da sunulacak veya mini bir referandum yapılmaksızın bu bölgenin ayrı bir yönetim haline gelmesi de gündeme gelecek” diye konuştu.


“BİZE OY VEREN VEYA VERMEYEN” DİYE AYRIM YAPMAYIZ”
Belediye hizmetlerinin sadece çöp toplama, yol yapma, bahçe düzenleme işi olmadığına dikkati çeken DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, bölgenin hakikaten iş imkanları, yeni hizmet anlayışı, sosyal ve kültürel aktiviteleri ile bambaşka bir bölge haline gelmesini sağlamak için Lapta bölgesi halkından destek istediklerini dile getirdi.
Denktaş son olarak Lapta bölgesi halkına seslendi: “Lapta ve Lapta’ya bağlı tüm köylerimiz, hizmet bizim geleneksel yapımız. “Bize oy veren veya vermeyen” diye ayrım yapmayız. Herkese eşit hizmet sağlayacağız. Bunun sözünü ben arkadaşlarım adına veriyorum. Kendilerine başarılar diler, inşallah en kısa sürede 25 yıldır devam eden hizmetsizliğe son verirler.”


MUSTAFA ÖZDEĞİRMECİ: “EŞİTLİK VE ADALET MUSTAFA KEYFİALA VE EKİBİYLE GELECEK”
DP Ulusal Güçler Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmeci de kısa bir konuşma yaparak, 29 Haziran’da gerçekleşecek seçimi kazanmak için yola çıktıklarını belirterek, “Hepinizin gözlerinde, yüreğinde o inancı görüyorum. Hiç yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Herkesten destek isteyeceğiz. Lapta halkı artık bıkmış usanmıştır, yerel yönetimlerde eşitlik ve adalet ister. Eşitlik ve adalet Mustafa Keyfiala ve ekibiyle gelecek” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KEYFİALA: “LAPTA İÇİN VİZYONA SAHİP TEK PARTİ DP ULUSAL GÜÇLERDİR”

DP Ulusal Güçler Lapta Belediye Başkan adayı Mustafa Keyfiala ise burada yaptığı konuşmasında, yerel yönetimler ve Lapta Bölgesi ile ilgili vizyonunu Lapta halkıyla paylaştı.
Lapta için vizyona sahip tek partinin DP Ulusal Güçler olduğuna işaret eden Keyfiala, “Bölgemizin ekonomik kalkınmasını, bölgemize turistlerin gelmesini hedefleyen, insanımızın zenginleşmesini, bölgemizin değerinin artması için vizyon geliştiren tek parti DP Ulusal Güçler’dir. Çünkü biz insanımızı, doğamızı, tarihimizi, kültürümüzü ve çevremizi seviyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bölgemiz, Lapta, Karşıyaka, Güzelyalı, Geçitköy, Kayalar, Sadrazam, Çamlıbel, Tepebaşı, Hisarköy, Kozanköy, Alemdağ, Akdeniz ve Maronit köylerimiz Sevince Güzel” şeklinde konuştu.

“BEN BU PROJEYİ ÇİZDİM TAMAMDIR’ ANLAYIŞINA MI EVET DİYECEĞİZ, YOKSA KATILIMCILIĞA MI SAHİP ÇIKACAĞIZ”

29 Haziran seçimlerinin halkın önüne seçenekler sunduğunu kaydeden Keyfiala, şöyle devam etti:
“Ben bu projeyi çizdim tamamdır anlayışına mı evet diyeceğiz yoksa katılımcılığa mı sahip çıkacağız? Ben vatandaşım benim istediğim olmalı mı diyeceğiz? Yoksa başkalarının kendi çıkarlarını korumak için gözümüzü boyamasına göz mü yumacağız? 29 Haziran’da bunun kararını vereceğiz. Sorumsuzca ve hesap vermeden belediyeyi batıran bir yönetimle devam mı edeceğiz yoksa bölgemizin kalkınması için çalışan yeni bir yönetime evet mi diyeceğiz? İnsanlarımıza ayrımcılık göstermeden hizmet sunan bir belediyeye evet mi diyeceğiz yoksa parti rozetine göre olanakların kullanıldığı bir belediyeye devam mı diyeceğiz?”

“TÜM KÖYLERİMİZ OLANAKLARIMIZDAN EŞİTLİKÇİ BİR ANLAYIŞ ÇERÇEVESİNDE HİZMET ALACAKLARDIR”
Lapta Bölgesi’nde fırsat eşitliği politikasını uygulayacaklarını, buna bağlı olarak da vatandaşların kendisini ve ekibini sorgulayabileceğini dile getiren Mustafa Keyfiala, “Tüm köylerimiz olanaklarımızdan eşitlikçi bir anlayış çerçevesinde hizmet alacaklardır” diye konuştu.

“ÖZEL YARDIM BİRİMİ OLUŞTURACAĞIZ”
Keyfiala, belediye bünyesinde Özel Yardım Birimi oluşturarak, evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına belediye hizmetlerini götüreceklerini de sözlerine ekledi.

“TÜM MUHTARLARDAN OLUŞAN MUHTARLAR KONSEYİ KURULACAK”
Tüm muhtarlardan oluşan Muhtarlar Konseyi kurarak, bölge sorunlarını ve çözüm önerilerini muhtarlarla beraber tartışıp sonuç üreteceklerini ifade eden Keyfiala, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hedefimiz köylerimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini ekonomik gelişime bağlı olarak yükseltmektir. Her köyümüzün her yerleşim birimimizin farklı zenginlikleri olduğu gibi Belediyenin yıllardır doğru hizmet vermemesinden dolayı sorunları da vardır. Biz her köyümüze ayrı ve özel ilgi göstereceğiz. Her köyün sorununu o köyün sakinleri ve muhtarıyla konuşup çözüm modelleri üreteceğiz. Lapta’nın örneğin coğrafi dağılımı nedeniyle köy içi ulaşım sorunu vardır. Bu sorunu seçimin hemen sonrası hizmete koyacağımız belediye minibüsleriyle çözeceğiz. Bir Açık Pazar kazandıracağız bölgemize. Böylelikle hem üreticilerimize katkı sağlamış hem de bölge halkına bir hizmet sağlamış olacağız. Spor tesisleri olmayan köylerimize spor tesisleri yapacağız. Tepebaşı ve Akdeniz’deki arıtma sorununu çözeceğiz. Başkanımızın konuşmasında belirttiği gibi bölgemizi değerli bir turizm destinasyonu olarak pazarlayıp bölgemize yabancı ziyaretçilerin gelmesini teşvik edeceğiz.
Köylerimizin doğal güzellikleri, sakin köy ve eko-turizm için ideal altyapı oluşturmaktadır. Köylerimizin doğal yapısını bozmadan, tarih ve kültürlerine sadık kalarak, bölgemizi bir sakin köy turizm çekim merkezi olarak markalaştıracağız. Kültürel zenginliğimizi Lapta markasını yaratmak için kullanacağız. Yaratacağımız çok dilli bir web sayfası aracılığıyla bölgemizi ve civar köylerimizi dünya pazarında bir turizm destinasyonu olarak pazarlayacağız.

“SAKİN KÖY VİZYONUMUZ”
Bölge sakinlerinin sağlıklı ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak, köy ortamı içerisinde kent hizmetleri sunmak ve bölgeyi ziyaret edenlerin daha uzun ve keyifli zaman harcamalarını planlamanın vizyonlarının bir başka parçası olduğunu dile getiren Mustafa Keyfiala, “Başka bir yere benzemeden, kendi kalarak köylerimizin Sakin Köyler olarak Lapta markasının yapı taşları olmaları hedeflerimiz arasındadır. Nasıl yapacağız? Öncelikle bu vizyonun yöre halkı tarafından benimsenmesi, desteklenmesi gerekmektedir. Bölgemizin kendi değerlerini tüketmeden nasıl zenginleşebileceği hakkında bir farkındalık programı sunmayı hedefliyoruz. Yani vizyonumuz halkın onayına bağlıdır. Bu vizyonun bir başka temel kriteri katılımcılıktır. Çünkü projelerin başarılı ve sürdürülebilir olması için katılımcılığı sağlamak gerekmektedir.
“Ben bu projeyi çizdim tamamdır” anlayışıyla çalışmayacağız. Tam tersine “Ben vatandaşım benim görüşüm dikkate alınmalı” bilincinin gelişmesini için çalışacağız” diye konuştu.

“BÖLGEMİZİ NASIL DÜŞLÜYORUZ?”
Keyfiala sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bölgemizi nasıl düşlüyoruz? Nasıl bir tahayyülümüz var köylerimiz için? Bu iki sorunun cevabı esasında, öncelikle Vizyonumuz, sonra da nasıl yapacağız sorularıyla yakından ilişkilidir. Önereceğimiz tüm projeler öncelikle bölge halkı tarafından onay almalıdırlar. Bu projelerin tümü insanın, doğanın, tarihin, kültürün ve çevre sevgisi ve duyarlılığının üzerine inşa edilmelidir ve sürdürülebilir olmalıdırlar. Yapılan her yatırım bölge ekonomimize değer katmalıdır. Buna bağlı olarak; eko turizm kapsamında projeler, su sporlarının teşviki, pansiyonculuğun teşviki ve planlanması, bisiklet sporlarının teşviki, doğal yaşamın korunmasına katkı sağlayıcı projeler, tarihi alanların ziyaretiyle ilgili projeler, halka açık plajların temini, kuş izleme istasyonlarının kurulması, kaplumbağalarımızın korunması, el sanatlarının ve ürünlerinin teşviki ve pazarlanması, spor aktivitelerinin yaygınlaştırılması ve teknolojik gelişmenin bölge halkının Belediye hizmetlerinde kullanımının teşviki geliştireceğimiz proje önerilerimiz arasındadır.”


“SİZLERE SUNDUĞUM VİZYON SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR VİZYONDUR”
Lapta Bölgesi ve bölge halkı için sunduğu vizyonun sürdürülebilir bir vizyon olduğunun altını çizen DP Ulusal Güçler Lapta Belediye Başkan adayı Mustafa Keyfiala sözlerini şöyle tamamladı:
“Sizlere sunduğum vizyon sürdürülebilir bir vizyondur. Bu vizyon sürdürülebilir olmanın yanı sıra insanın, doğa, tarih, kültür ve çevre sevgisinin üzerine kurulu bir vizyondur. Bölgemizin ekonomik olarak kalkınması, belediyemizin gelirlerini artıracak, esnafın yüzünü güldürecek, insanlarımızın daha fazla hizmet alarak mutlu ve sağlıklı yaşam sürmelerini sağlayacaktır.
İnsanın, doğanın, tarihin, kültürün ve çevre sevgisinin üzerine kurulu bu vizyonumuzu 29 Haziran’da onayınıza sunuyorum. Belediyemizin ve bölgemizin sorunlarını aşmak ancak ayakları yere basan sürdürülebilir bir ekonomik gelişmeye dayalı vizyonla mümkündür. Bu vizyonun temeli ise sevgidir. Bölgeyi, insanı, tarihi, doğayı ve çevreyi sevmek. Çünkü. Karşıyaka, Güzelyalı, Geçitköy, Kayalar, Sadrazam Çamlıbel, Tepebaşı, Hisarköy, Kozanköy, Alemdağ, Akdeniz, ve Maronit köylerimiz sevince güzel. Çünkü Lapta sevince güzel.”



Editör: TE Bilisim