Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar: İlk kez bu kadar geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi
Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, İKYD Başkanı Zühre Aydan Ayaz: Çalışan bağlılığı yüksek olan kurumlar finansal performansı ile de öne çıkıyor

İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin (İKYD) “1’inci İşveren ve İnsan Kaynakları Profesyonelleri Buluşması”, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaner sponsorluğunda Golden TulipHotel’de gerçekleşti.
Golden Tulip Otel’de yer alan etkinliğin açılış konuşmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yaptı.
Gürpınar’ın konuşmasının ardından, Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı ve İKYD Başkanı Zühre Aydan Ayaz, “İnsan Yönetiminin Şirket Başarısına Etkisi ve KKTC İnsan Kaynakları Yönetim Derneği” hakkında ve KANER Grup Destek Birimleri Koordinatörü, İKYD Başkan Yardımcısı Ayşe Sevinç Gürünlü ise “İnsan Yönetimi Deyince” konulu sunumlar yaptı.

“Devlet – Sivil Toplum işbirliği önemli”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar açılışta yaptığı konuşmada, İnsan Kaynakları Yönetim Derneği’nin ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir etkinlik düzenlediğini vurguladı, böylesi etkinliklerin insan kaynakları kavramının önemini benimseterek, yaygınlaştırdığını söyledi.
“Bu konu bizim bakanlığımızın görev alanıyla da yakından ilgilidir” diyen Gürpınar, devlet- sivil toplum örgütü işbirliğinde en iyi sonuçların elde edilebileceğine inandığını belirtti.
Gürpınar, insan kaynakları yöneticilerinin bir yandan insan kaynaklarını geliştirmeye çalışırken aynı zamanda işçi-işveren ilişkilerinin düzenlenmesinde ve iş başarısının sağlanmasında da önemine dikkat çekti.

“Çalışan bağlılığı performansa yansıyor”

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, İKYD Başkanı Zühre Aydan Ayaz, sunumunda, çalışan bağlılığı yüksek olan kurumların finansal performansı ile de öne çıktığını vurguladı.
Ayaz, vizyon ve stratejileri doğrultusunda kurum kültürünü oluşturan şirketlerin, insan kaynaklarının doğru yönetimi ile başarıya ulaşacağını da sözlerine ekledi.
Dernek Başkan Yardımcısı Ayşe Sevinç Gürünlü de firmaların değişen koşullara uyabilmesi ve verimliliklerini artırabilmesi için çalışanlar yararına neler yapabilecekleri konusunda bilgiler aktardı. Gürünlü, İnsan kaynakları yönetiminde vizyonel değişimlerin öneminden bahsetti.

İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Hakkında

2013 yılından itibaren yeniden yapılanan ve çalışmalarına aktif olarak devam eden İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, insan yönetimi alanındaki tüm profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri ortak bir çatı altında toplamayı amaçlıyor.
Derneğin hedefleri arasında insan yönetiminin geliştirilmesi, KKTC’deki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, istihdamı artırmak için kaliteli ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi için çalışmalar yapılması yer alıyor.
Derneğin 2015 iş planında; KKTC İş Yasası ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında çeşitli eğitimler vermek, KKTC’de yer alan şirketler ile ilgili araştırma raporları ve anket raporları hazırlamak, üye buluşmaları ve çalıştaylar düzenlemek gibi konular var.
 
Editör: TE Bilisim