Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin öneriyle ilişkin raporunu Komite Başkanı ve CTP Milletvekili Doğuş Derya Meclis kürsüsünden okudu.

Yasa önerisine ilişkin herhangi bir konuşma yapılmadığından, Doğuş Derya yeniden söz alarak, bu sözleşmeyi 2015’te CTP adına verdiğini anımsatarak, suçun küreselleşmeye başladığına dikkat çekti.

Doğuş Derya, ülkenin de bu alanda kırılgan bir noktada olduğunu belirterek, ilgili sözleşmenin ülkeler arasında işbirliğini ve önlemleri öngördüğünü söyledi.

Derya, 18 Nisan’da İçişleri Bakanlığı’nın gece kulüpleriyle ilgili çalıştay düzenleyeceğini de anımsatarak, çalıştayın seks işçiliği ve köleliği konusunda bir yol haritası oluşturulması için önemli olacağını vurguladı.

Doğuş Derya, geçtiğimiz dönem milletvekili Fazilet Özdenefe ile birlikte Ceza Yasası’nda değişiklik önerisi sunduklarını anımsatarak, bu değişikliğin sözleşmeyle yeniden gündeme geleceğini belirtti.

Derya’nın konuşmasının ardından yasa önerisi oy birliğiyle kabul edildi. Genel Kurul daha sonra Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı’nı görüşmeye başladı.

Editör: TE Bilisim