Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği yetkilileri, kaçak yaşamla ilgili sorunları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’ye aktardı.

Osman Amca başkanlığındaki Birlik yetkilileri, Bakan Ünverdi’yi ziyaretinde inşaat sektöründen geçimini sağlayanların en büyük sorunun kaçak işçi ve kayıtdışılık olduğunu aktardı.

Osman Amca, “Kayıtdışı çalışma devletin ve geçimini bu sektörden sağlayanların ekmeğini, geleceğini çalmak aynı anlama geliyor” dedi.

İnşaat Taşeronları Birliği olarak etkin denetim yapılması için her türlü  fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Amca, gelişmiş ülkelerde özel sektörün de denetim görevi yaptığını anımsattı.

Osman Amca, aynı formülün KKTC’de de uygulanabileceğini, kendilerinin de buna destek verebileceğini söyledi.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de konuşmasında, iş sağlığı ve güvenliği, kaçak yaşamın önlenmesi denetimlerine hız kesmeden devam edildiğini belirtti.

Çalışma Dairesi’nin denetimleri sayesinde kaçak yaşamda azalma olduğunu söyleyen Ünverdi, “Alo 102 İhbar Hattı”na gelen şikayetlerin dikkate alındığını; kaçak yaşam  ve haksız rekabetin önlenmesi için denetimlerin sürdüğünü kaydetti.

Bakan Ünverdi, kayıtdışılığı önlemeye yönelik çalışmaları işbirliği içinde sürdürmeye hazır olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim