Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel üniversitesi olan, Girne Amerikan Üniversitesi; Yurtiçi ve yurdışında 30 yılı aşkındır, özellikle yüksek eğitim alanında sürdürdüğü üst düzey yaklaşımları ile çabalarının sonucunu, uluslararası saygınlığının göstergesi olan yeni bir tescil ile daha aldı.
www.gov.uk elektronik adresi ile giriş yapılan resmi devlet sayfasında yer alan (HOME OFFICE-Register of licenced Sponsors) bölümünde, eğitim kurumları sıralamasında; ‘Birleşik Krallık’ tarafından akredite edilmiş tek ‘Türk Üniversitesi’ olarak, “Girne Amerikan Üniversitesi Canterbury” literatüre girdi.
GAÜ Canterbury Kampüsü; İngitere’nin devlet nezdinde akredite ettiği eğitim kuruluşlarını belgeleyen ve sürekli olarak güncellediği resmi sayfasının; 26 Eylül Pazartesi Günü yayınladığı listesinde, İngiltere’de en iyi düzeyde eğitim verebilecek ve alfabetik bir şekilde sıralanan 1362 kurumunun arasına tek “Türk Üniversitesi” olarak girmiş de bulundu.
GAÜ’nün Merkez Girne Kampüsü ile diğer yurtdışı kampüslerinde memnuniyet ile karşılanan yeni akreditasyon haberi; Özellikle, İngiltere’de bir ilki teşkil etmesi açısından da önemli bulundu.
Girne Amerikan Üniversitesi Yönetimi ise; Bu akreditasyonun da diğer örnekler gibi, Yüksek eğitim alanında otuz yılı aşkındır sürdürülen itinalı yürüyüşün aksatılmadan, başlangıçta konulan misyon ve hedeflerinden, ödün vermeksizin devam ettirileceği yolundaki inancı destekleyen başarı haberlerinden birisi daha olduğu vurgusunu yaparak, tüm GAÜ Kampüsleri’nden gelecek olan başarı haberlerinin devamı konusunda da duyduğu inancı yineledi.
Editör: TE Bilisim